ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL SENAT, EL PARLAMENT I VOX

Moltes preguntes ens pot portar la manera de tractar un partit com VOX quan la societat el fa entrar a les institucions. Ara veiem el Parlament com canvia els seus criteris per no enviar el senador que li correspondria.

Crec que un cop més no es respecta les decisions de la societat i que el sistema permet que els representants no ens representin i si actuin com si els seus càrrecs no fossin voluntat del poble. Tots sabem que la ideologia de VOX, com a partit d’extrema dreta rància, te molts punts que una societat moderna i madura no pot compartir, de fet, en aquest sentit tenen la representació que tenen, però hauriem de veure si es de rebut , que un cop el sistema democràtic te el llistó tant baix que els valida, els nostres representants poden intentar discriminar la seva opció i en conseqüència els seus votants, entenc tant vàlids com els de qualsevol altra, o es que tenen menys drets.

La perversió del sistema per part dels partits catalans es molt alta, ja que tant Populars, socialistes o Ciudadanos per exemple no son tractats igual i tots sabem que van ser particeps del cop d’Estat del 155 i de la repressió que patim, per tant seria lògic que ho tots o ningú, i encara una segona pregunta com es perquè enviar per part del Parlament representants a una cambra com el Senat i no mostrar el rebuig a la mateixa, tant per la seva inutilitat com pel que hem viscut els darrers anys.

Quan es valida les institucions o els vots, s’han de respectar en la seva totalitat i un altra cosa es un parany. Les ideològies, el rumb o el full de ruta en bona manera el marquen els vots dels ciutadans no les preferències d’uns o altres. El cordó sanitari com li diuen hauria de ser per tots o ningú. De fet hem vist com el PSC per exempla no s’ha sumat a la decisió d’evitar la representació de VOX, per tant es una prova més del que parlem.

Ens pot no agradar a una gran majoria les idees de VOX, però al mateix temps si participen i son validats hem de respectar com els altres candidats el seu paper a les institucions amb els mateixos drets que la resta. La pregunta hauria de ser que han fet els que exhibeixen aquesta superioritat moral per arribar a transmetre tant malament uns valors que han fet que part de la societat pugui escollir opcions com VOX. Es una pregunta que no es faran, ja que els acusa directament.

Per tant jo com a democrata i amb un Parlament que compleix escrupolosament amb tot el que se li demana des de Madrid, sigui just o injust, hauria d’enviar la representació que pertoca, altrament desvirtua i emmascara un comportament que amb aquests gests simbòlics no es suficient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.