ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL RAONAMENT DE CIUDADANOS: ?AIXÒ NO ES KOSOVO?

Sense categoria

El portaveu de Ciudadanos, Jordi Cañas, resumeix amb aquesta frase la idea dels nous partits independentistes de proclamar  la independència des del Parlament, no li agraden, no tant sols per la idea, sinó pel mètode, ja que segons ell no gaudeix de representativitat suficient en el percentatge de votants per una decisió tant transcendental. Tot això, quan una nova llei aprovada per aquest parlament de fireta passa al Tribunal Constitucional, com son la prohibició taurina, amb un altre greuge a la democràcia.

Des del punt de vista de Cañas, un Parlament on les darreres eleccions tant sols va votar un 56% del cens, no es suficient per pregonar que hi ha una majoria social al darrere. Pensa que amb un 30% favorable del 50% de la ciutadania, no es pot fer un canvi de marc polític, i treu l’espantall de la violència, afirmant que en altres llocs la gent s’ha matat per això. Ataca el sistema electoral, on defensa que Barcelona hauria de tenir 101 diputats per la seva població, i no deixar que una minoria majoritzada de les comarques decideixi pel conjunt afers tant importants. Per altra banda, lloa l’esperit de Carod, amb la idea d’agregar gent diversa, i ho contrasta amb el populisme de gent com Laporta o Puigcercós.  Tot això quan els populars han portat al TC la prohibició taurina a Catalunya, en un altre acte d’indisciplina parlamentaria, i s’espera la sentència del recurs del Defensor del Pueblo contra l’Estatu,t que ja es remoreja que serà encara més dura que la dels populars.

 

Aquest partit utilitza tots els ítems de l’espanyolisme ranci, o sigui dir-nos que som i que no som, negar-nos la legitimitat de fer accions amb precedents clars en altres llocs, i que per una espècie de maledicció es veu que no podem fer, i deixar anar la por de la violència per barrejar-ho tot. Aquest portaveu ens parla del sistema electoral, i crec que no es pot concentrar tot a l’àrea de Barcelona per molta població que hi visqui, ja que sinó fomentem que a comarques, pràcticament els convidem a no votar, i això si que pot crear una divisió, on pràcticament una ciutat  decidirà per tot un territori, i evidentment això no pot ser, aquest una persona un vot evidentment te que portar factors de correcció, per involucrar a tota la ciutadania a escollir els seus representants d’una manera justa, i deixant clar que l’àrea de Barcelona escollirà més diputats que la resta per la seva nombrosa població, però no amb els percentatges que ens presenta.  Dit això, en una democràcia hi ha diversos factors que poden portar a la desafecció, un de molt clar, es la utilitat del nostre vot per una institució que gracies a partits com el seu deixa de tenir cap tipus de poder o legitimitat, ja que les lleis que s’aproven a la suposada representació de la sobirania popular, son modificades o anul·lades amb Tribunals aliens, que el poble no ha escollit. Quin sentit te doncs votar, si la funció principal que ha d’exercir un Parlament no es pot dur a terme. Per altra banda, si un partit o varis amb la proposta de declaració unilateral d’independència, obté la majoria al Parlament esta perfectament legitimat per dur a terme les seves propostes electorals, tothom ha tingut les mateixes oportunitats, qui no ha participat de la festa de la democràcia, evidentment demostra que simplement acatarà els resultats que es produeixin, sigui quin sigui el percentatge. Això te un nom, i es democràcia, i no ha de fer por.

 

Tornant al primer factor, sempre diem que les consultes obtenen baixa participació, entre d’altres coses perquè no son vinculants, al Parlament quan vostès o d’altres partits perden una votació, i directament la porten al TC, estant posant al mateix nivell no vinculant el Parlament. Per tant podem afirmar que Kosovo, si es Catalunya, i tots els racons del planeta. No som inferiors als Kosovars, simplement som iguals.

 

Per tant, amb estats com l’espanyol en plena ofensiva per terra, mar i aire contra Catalunya, econòmicament i culturalment, no hi ha un altra formula per canviar l’estatus polític, ja que degut a les mancances democràtiques, un referèndum es impossibl,e i en nom d’una legalitat imposada no tot s’hi val, o si Sr. Cañas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.