ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL FOC DE LA DISCORDIA

Empar Moliner va denunciar la decisió del Tribunal Constitucional que anul·la el decret que impedia a les companyies elèctriques tallar el subministrament a les families més desafavorides, amb l’argument de la discriminació positiva respecte altres autonòmies i condemnan a 895 families a un patiment sense escrúpols. Ho va fer amb la crema simbòlica de pàgines d’un llibre que emulaven la Constitució espanyola per denúnciar el fet i donar a entendre com hauran d’escalfar-se aquestes esmentades families.

Aquest simple fet ha provocat els escarafalls de tota la caverna, començant pels Populars amb Enric Millo qualificant de menyspreable la crema de la Constitució i demanant al CAC mesures. De fet aquest ha retirat el video de la web i lamenta el contingut de l’intervenció.

Cal dir primer de tot, que les reaccions de la caverna han estat primaries i adreçades a un canal televisiu de Catalunya que es un dels seus objectius a combatre amb qualsevol excusa, que totes son valides. Pel que fa a l’acció. Cal veure la metafora de la crema res te a veure amb la Constitució com a tal. La indignitat del TC eliminant un decret que pretenia protegir unes families desafavorides amb un tema elemental com es el subministrament elèctric encara no ha estat motiu de comentari per part d’aquests mateixos que ara critiquen aquesta denuncia amb l’exemple de la crema de llibres per escalfar-se o una Constitució que sembla propugna una igualtat a la baixa. Es a dir poder millorar les condicions d’uns quants si son necessitats i hi ha possibilitats, es rebutjat en benefici de que molts més, aquests inclosos pateixin conjuntament.

La famosa discriminació positiva, que es una vergonya absoluta a combatre i que sembla que aquesta part sempre alerta de la denúncia social no els sembla importar massa, a l’estil dels intel·lectuals espanyols que no han bellugat un dit per defensar el dret a decidir de Catalunya, encara que la Democràcia així ho marqui.

No em sembla de rebut, que TV3 hagi esborrat de la web, quan en aquesta època que vivim la xarxa es immensa i això no seria cap impediment per la seva visualització, i que sembla admet una falta que de cap manera es justa. De fet a Telemadrid, i concretament a la seva web desprès de 3 anys encara hi ha penjat un documental on es vinculava el nazisme amb el dret a decidir i les reclamacions específiques catalanes. No he sentit al Sr. Millo demanar la seva retirada i molt menys qualificar-lo de menyspreable que es l’adjectiu mínim que es mereix.

En definitiva, una molt bona intervenció de l’Empar Moliner, que xoca amb la poca democràcia espanyola i les actituds anticatalanes d’alguns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.