ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CIUTAT MORTA I BEN MORTA

Ahir a l’Ajuntament de Barcelona es va produïr uns fets, que tornen a deixar en molt mal lloc els directors i la causa del documental Ciutat Morta. Els premis Ciutat de Barcelona van guardar un lloc pels esmentats directors i aquest en un vídeo van fer referencia al Jurat per valorar un film incòmode per les estructures de poder, tanmateix alhora de rebre el guardó i els 7 mil euros de premi de ma de l’alcalde Trias, van passar per davant l’autoritat sense saludar-lo i van sortir per una porta lateral.

Posteriorment, ens deien que no es sentien comòdes amb el fet que l’Ajuntament es renti la cara amb aquest premi, recordant les seves actuacions amb casos com Can Vies, i anuncien que els diners seran per investigar altres casos d’abusos policials, cosa que no havia fet el consistori.

Realment, una nova oportunitat perduda per donar una mica de legitimitat o crèdit a aquest documental. La mala educació dels directors i la seva actitud de suprerioritat moral venen fum sense proves hauria de fer reflexionar la societat. Un documental on nomes opina una part mai pot donar una idea global del cas. Uns premis que dona un jurat independent no es pot relacionar amb l’Ajuntament, el lleig es fa en aquestes persones. De fet un alcaldes que no ho era amb els fets del 4 F, on el tripartit comandava l’Ajuntament barceloní, curiosament alguns dels que més suport han donat al documental com si no fos amb ells. Un repartiment d’etiquetes a la gent sense escrùpols i sense cap legitimitat per fer-ho.

Tanmateix, culpen un Ajuntament que ja ha fet la seva feina. En tot cas es la Justícia que ha de donar explicacions, i em sembla que fins a tres sentències del mateix cas anaven en la mateixa direcció. Ara ho volen canviar sense cap prova que ho justifiqui, si les tenen que les presentin i no facin de jutges. Apart una obsessió per culpar tota la Guardia Urbana d’uns suposats fets d’uns quants. Treuen l’exemple de Can Vies, evidentment sense condemnar les destrosses urbanes provocades per un col·lectiu que van donar la volta al món amb la imatge que van deixar de la ciutat.

Es lloable denunciar el sistema i les seves errades, però calen proves clares, i una actitud constructiva i no destructiva sense miraments i culpabilitzant tothom amb la veritat absoluta personal que es veu tota la societat ha de seguir cegament sense preguntar-se res, justament el que reclamen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.