ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

BRUSSEL?LES : CLAU EN EL CONFLICTE

Sense categoria

Ahir es va celebrar a Brussel·les la conferencia “Catalonia, the next state in Europe?, a càrrec de l’Alfons López Tena.

El Sr. Alfons López Tena, vocal del Consell General del poder judicial, president del Cercle d’estudis sobiranistes i militant de CDC, amb la presentació del director de Vilaweb Vicent Partal, ha desmuntat un dels arguments mes habituals que utilitza l’estat espanyol per evitar el procés d’independència a Catalunya.

 

Ha defensat que la propera ampliació de la Unió Europea seria per ens subestatals, què és convertiran en nous estats com: Catalunya, Escòcia, Flandès i d’altres. 

 

El Conveni de Viena del 78, estableix que la nova nació te dret a assumir les obligacions que ja tenia amb l’estat on estava, es a dir, si vol continuar a la Unió, tant sols ho tindria que comunicar als estats membres i automàticament seria un nou estat membre.

 

El nou tractat de Lisboa, no apunta res contrari en aquest tema, a pesar de que hi va haver intents de posar limitacions a les modificacions de fronteres a l’època Aznar retirades pel tema de Gibraltar.  També va desmentir que Espanya tingues cap potestat de tancar mercats, ja què es una competència Europea, així com la moneda que evidentment seguiria la mateixa.

 

Els arguments van ser seguits amb interès per les autoritats i funcionaris europeus presents, i pel verb fàcil d’en López Tena.

 

Se’ns dubte ell representa un gran valor pel dret a decidir, i pel català sense complexos què amb fets i dades concretes tomba totes les pors implantades per l’estat des de fa molt de temps, i què no son mes que fal·làcies sense cap valor jurídic.

 

El fet d’internacionalitzar el conflicte amb l’estat ha de ser un punt clau en el procés, i Brussel·les junt amb Estats Units son els dos pols on les aliances i acords previs han de ser mes forts, per tenir totes les garanties davant la intransigència i poc esperit democràtic de l’estat espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.