EL TRIOMF DEL COLONIALISME

Un cop més la mentalitat colonial de la classe dirigent catalana ha donat una nova mostra acceptant i descartant la Creu de Sant Jordi per Núria de Gispert i d’alguna manera donant la raó a aquells que precisament fan de l’insult i el menyspreu la seva forma de vida.

De Gispert ahir va posar a disposició del Govern la concesió del guardó i deixant clar que el retuit era desafortunat, de fet ja l’havia esborrat i que els valors repúblicans havien de quedar intactes, encara que en cap lloc la paraula renuncia hi feia lloc. Per part del Govern ja sabem que fins hi tot hi havia preparada una moció al Parlament per definir als partits en aquest tema, i Esquerra per exemple ja va criticar l’actitut de De Gispert i no deixava clar el seu vot. De fet la carta sembla que ha estat perfecte per cedir al xantatge vil i retirar la Creu de Sant Jordi.

Tanmateix, cal dir, que deixant clar que era un retuit, o sigui no es l’autora i que evidentment i pel càrrec ostentat es desafortunat, cal dir que l’unionisme excloent i que ens insulta cada dia a la societat catalana i menysprea profundament les institucions i càrrecs catalans, nomes cal veure com es refereix al President Torra la líder de l’oposició Ines Arrimadas, ha fet una campanya terrible i de furgar a la ferida mostrant la seva ofensa, precisament aquells que ens diuen nazis cada dia, converteixen el Parlament en un pati de carrer o validen actuacions salvatges de la policia contra la ciutadania indefensa, i per descomptat deixen el respecte a la democràcia més elemental en un calaix. Davant d’això el Govern ha cedit i ha regirat les consideracions del Premi, que ens deien era per tota una trajectòria i no per un fet concret. Ara ja sabem que no és així, i un cop més el triomf de la mentalitat submissa i colonial ha triomfat donant la sensació de que els intolerants son uns altres i no els que realment ho son.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*