ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PROPER PAS

En el moment de la partida on ens trobem, ara toca el moviment de la Generalitat, aquest ha de venir en forma de validació dels resultats del referèndum amb una Declaració d’independència al Parlament per quatre motius principals.

En primer lloc, per respecte a la ciutadania que va rebre la violència el dia 1 d’octubre i tots els col·laboradors que van fer possible realitzar el que per moments semblava impossible, que la societat catalana amb un Estat violent en contra pogues decidir lliurement.

En segon lloc, per poder negociar amb més força, per trobar un mitjancer internacional i per donar peu a altres Estats que comencin a plantejar un reconeixement que ara sense fer res mai arribaria.

En tercer lloc, per pressionar Madrid i la seva política de terra cremada. Quan podran aguantar la mentida que han revestit al voltant del procés i dels fets del dia 1, amb els mitjans pressionant, la justícia fent la feina bruta i les actituds vergonyoses del Govern, sense que cada cop més part de la població espanyola no se senti manipulada.

De fet, recorda bastant als atemptats d’Atocha i el “ha sido ETA” davant totes les reaccions contraries del planeta i que finalment es va veure desmuntat sense remei. Ara la historia segurament es repetirà.

En quart lloc, desmuntar aquesta incertesa induïda que veiem amb diferents àmbits, com decrets especials per afavori canvis de seu bancari, presentant això com una hecatombe econòmica, les amenaces de ser fora d’Europa, la fractura social i les mil i una plagues que ens rodejaran sense remei i que demostrant que som un sol poble, que defensem la democràcia i que lògicament som una nació seriosa que accepta i valida els seus compromisos desferem.

Tanmateix, i davant la insistència de la DUI, caldria aclarir, que el terme com molts altres s’ha prostituit. La declaració simplement segueix la Llei de Referèndum que deia ben clar que en cas de victòria del SI hi hauria la declaració formal al cap de 48 hores del resultat oficial i en cas del NO unes eleccions autonòmiques. Per tant compliment de la llei amb un aval del poble. Res de Declaració unilateral.

En definitiva, esperem dilluns aquest pas decisiu, que amb les seves variants, pot refermar el compromís i deixar la porta oberta a la negociació per acabar de fer-la efectiva en un temps prudèncial i amb un control del territori que ha de ser indispensable davant la nostra mateixa societat i la internacional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.