AIXÒ ES EL DIÀLEG

Ahir el Pacte pel Referèndum va aterrar a Madrid per parlar i exposar-lo a les formacions polítiques espanyoles amb la seva gira per recaptar suports. De fet com diu el seu manifest, defensa un Referèndum acordat per fer possible la decisió dels catalans com opció principal.

De totes maneres, vam poder veure com ni Populars, ni Ciudadanos, ni Socialistes van voler entrar en una reunió per parlar del tema o simplement escoltar. Tant sols Podemos a nivell estatal i altres formacions més minòritaries basques, catalanes i gallegues van fer un normel exercici democràtic.

Tal com va dir Pablo Iglesias, ell no vol que Catalunya marxi de l’Estat espanyol, però admet que el seu futur l’han de decidir els catalans amb un exercici tant normal i saludable com el seu vot. Aquesta hauria de ser una actitud davant la magnitud del tema català que no hauria de ser un mèrit en cap democrata podriem dir normal.

De totes maneres, veiem com els tres partits esmentats anteriorment tanquen els ulls i segueixen sense voler ni parlar d’un tema polític que la societat els reclama i per tant tenen l’obligació de resoldre. La realitat es la dimissió de les seves funcions, la irresponsabilitat davant la ciutadania i un comportament despòtic i propi d’altres règims que definitivament els ha deixat despullats i sense remei. On estar la voluntat de diàleg, o la de simplement escoltar una proposta que ni tant sols contempla la via unilateral, parlem de via pactada. Doncs bé, ni això es pot parlar.

Com sempre he dit, una absència de transició entre un règim dictatorial sagnant i una pretesa democràcia deixa seqüeles irreparables i un sistema tacat des del moll de l’os. Populars i socialistes son un clar exemple. De fet els segons, una versió que volen vendre més moderna dels primers o progressista veiem com una vegada més votaven en contra de revisar el judici i anul·lar el mateix del President Companys. Una decisió que deixa ben clar quins son els seus valors i que es per ells un sistema democràtic fet a mida per protegir els botxins del passat i perpetuar la corrupció a gran escala sense importar la societat que representen i molt menys els valors suposadament democràtics que haurien de defensar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*