ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL CONSELLER DE CULTURA NO POT FER EL JOC A UNA FALSA DISCRIMINACIÓ

Sense categoria

El Conseller de Cultura Ferran Mascarell, ens diu que els catalans acomplexats no sabem valorar la creació en espanyol feta a Catalunya, i ens impedeix treure profit de tot allò que tenim,  en referencia als Premis Nacionals, i la seva polemica i afegeix aqu acabarant reforçant el català. Amb tots els respectes, actuar sense la normalitat de qualsevol estat o territori del món no ens acabarà reforçant, no podem fer creure que perquè portem gairebé 300 anys com una regió per dret de conquesta, i tenim una forta immigració espanyola, i unes lleis que nomes protegeixen una sola llengua, fer del castellà la nostra llengua perque no ho es. Respecte tot, propietat cap.

Efecivament, el conseller esta convençut que el debat obert en el CONCA es un pas endavant per acabar reforçant el català, i culpa la polemica per les imposicions i complexes que ha generat la dependència de l’Estat, però en cap cas un enfrontament entre llengües, i demana no deixar de banda la literatura en llengua castellana. Ens diu que amb un estat propi no tindria sentit debatre aquest tema, i ara es degut als complexes per la dependència de l’Estat. De totes maneres veu interessant afrontar el debat ja que es un pas endavant per la nostra llengua si es fa sense adjudicar a la llengua castellana el que no es la seva responsabilitat, ja que la dificultat per la nostra llengua no es el castellà, sinó l’estat espanyol, i lamenta que ens costi treure profit de tot allò que tenim, ja que defensa el català per no vol deixar de banda l’expressió en castellà.

Realment, i amb tots els respectes pel Conseller de Cultura evidentment, hauria de saber com el que més el que es cultura catalana, i el que no i no crear o alimentar debats esperpèntics com aquests que volen confondre la població, segurament fruit de no gaudir d’un estat propi, amb això estic d’acord. La cultura, i concretament la literatura catalana, nomes es i ho subratllo la feta en català, no ho es la feta en xinès, anglès o castellà per posar tres exemples, com succeix a tots els territoris del món. Es molt clar, aquesta polèmica ja va sortir a la Fira de Frankfurt, i francament ja cansa. Que nosaltres tinguem un idioma propi, no significa anar contra la resta de llengues mundials, simplement es un tresor que hem de cuidar, i que es nostre amb respecte per tota la resta, però de cap manera posant al mateix nivell cap altra llengua que no sigui la nostra i propia. Això tant simple el conseller ho hauria de tenir clar, i parla d’enfrontaments que no n’hi ha cap, en tot cas aquests els patim nosaltres al formar part que nomes protegeix una sola llengua que es la castellana, i intentar elimanar qualsevol altra, ja que l’espanyol no existeix. Per tant estic d’acord que fora complexes i debats estèrils, l’escriptor nascut a Catalunya i que fa la seva obra en rus, castellà o suec posem el cas te tot el dret del món, però no pot pretendre optar a un premi de cultura i en aquest cas literatura catalana, seria absurd, ell ha triat, no es problema del territori on viu. Ens diu que la dificultat no es el castellà, sinò l’Estat espanyol, estariem d’acord, però es que l’Estat de que ens parla porta incorporat una sola llengua que es la castellana, i una dèria en materia linguistica que es eliminar o convertir en anècdota qualsevol altra que no sigui aquesta, per tant, no tindria cap sentit tirar-nos pedres al propi terrat.

En definitiva, i com be diu fora complexes, i senzillament actuem amb normalitat, la llengua castellana no es la nostra llengua, total respecte, però no es la nostra, aquesta es la realitat que volen tergiversar.

 

 

 

  1. El Conseller de Cultura Ferran Mascarell, ens diu que els catalans acomplexats no sabem valorar la creació en espanyol feta a Catalunya, i ens impedeix treure profit de tot allò que tenim,  en referencia als Premis Nacionals, i la seva polemica i afegeix aqu acabarant reforçant el català. Amb tots els respectes, actuar sense la normalitat de qualsevol estat o territori del món no ens acabarà reforçant, no podem fer creure que perquè portem gairebé 300 anys com una regió per dret de conquesta, houston winter limo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.