ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

THE ECONOMIST: LA VERSIÓ ANGLESA DE L?ABC ESPANYOL

Sense categoria

Aquest setmanari anglès ha tornat a dedicar un article a Catalunya titulat “Toros i Vots”, i relaciona la ILP sobre la prohibició de les corrides de toros amb les consultes populars del 13 de desembre, i la sentencia del TC sobre l’Estatut amb les eleccions catalanes de la tardor, amb un reportatge que mostra clarament la seva tendència, i la falta de veracitat amb les seves informacions, què aquest cop al no ser una editorial haurien de ser més curoses, i què l’acosten clarament a una versió de l’ABC, La Razon  o El Mundo per posar uns exemples.

Ens explica que l’Estatut es un text que només dóna petites empentes en el camí de la descentralització, i què la seva sentencia serà clau per Espanya, i critica que el tribunal hagi de decidir sobre el concepte nació quan el 1978 a la Constitució no es va fer. Vaticina la victòria de CIU a les eleccions, i el defineix com un partit que vol tenir poder a Madrid, i què de retruc beneficiaria a Zapatero. Pel que fa a la prohibició dels toros, diu que es tracta d’un joc polític entre Catalunya i Espanya, com una manera de burlar-se dels espanyol,s ignorant altres tradicions catalanes amb tortures similars.  Per últim diu que el fervor de Catalunya pot ser enganyós, ja què les consultes nomes van tenir un 27% de participació.

 

Per la seva banda ABC amb la seva editorial “Cataluña, camino del regimen”,  parla de la deslegitimització dels polítics catalans al TC, i a l’ordre constitucional, i què preveu un règim a Catalunya dominat pel dogmatisme nacionalista, i amb l’excusa permanent del victimisme a Espanya, criticant la carta de Montilla per domesticar la societat civil. Defineix el problema de Catalunya amb ella mateixa, i no amb la resta d’Espanya, amb la coartada de l’estatut, i la deixadesa de Zapatero amb el virus de la co-sobirania, i el terme nació, què ha provocat un crisis territorial sense precedents.

 

Crec que la publicació anglesa sembla dirigida des de les FAES o el nacionalisme espanyol més ranci, i segueix opinant sobre el terme nació que ridículament segueixen discutint des de Catalunya i les Espanyes, quan a aquestes alçades de la pel·lícula, ja te una importància molt relativa, en canvi parla de CIU amb coneixement de causa, ja que els seus pactes a Madrid sempre han estat una bona prioritat amb l’excusa dels beneficis a Catalunya o altrament dit peix al cove. Pel que fa als toros, defensa les tesis del seus defensors que obvien la tortura animal, i segueixen insistint amb una qüestió identitària que nomes veuen ells, i a més o remata amb una gran mentida de suposades tradicions de tortures similars de sang i fetge, jo no en conec cap, es veu que ells sí, i per últim especulen amb la participació de les consultes, sense explicar els mitjans per fer-les, i les comparacions amb altres xifres de referèndums oficials, com el mateix estatut amb un 20% del total d’aprovació, i què es ignorat per aquesta desacreditada publicació al servei del nacionalisme d’estat, i no del periodisme informatiu.

 

l’ABC, senzillament segueix parlant alegrement de nacionalisme, excloent naturalment el nacionalisme espanyol, d’altra banda si ens neguen la condició de nació, es impossible que a Catalunya hi hagi nacionalistes, es una contradicció  que mai ens expliquen, i sobretot acusen a Zapatero d’un virus anomenat co-sobirania, cosa que evidentment no es veritat, ja què en tot moment hi ha hagut una part que ha decidit, retallat i corregit, amb un altra part que simplement ha confirmat el que se li anava imposant amb més o menys comèdia, altra cosa es falta a la veritat.

 

En definitiva dues cares de la mateixa moneda, amb una manipulació gran dels fets, què en absolut es correspon amb la realitat, i el que es més greu, ni tant sols la vol comprendre.

 

 

 

  1. El corresponals de The Economist es caracxteritzen per fer articles des de la “capital” i amb poc coneixement o “teledirigits”. la qüestió és per què? Normalment ataquen Zapatero i el ridiculitzen, però fan articles viscuts des de la “capital” amb peerspectiva pocv neutra.
    Només pot entendre’s per algun interès molt lligat al PP o la seva premsa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.