BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

DIVENDRES D’ENTREBOTIGUES GAIREBÉ SENSE BOTIGUERS 27.07.2017

Per Pep Famadas

Sort d’en Víctor, únic botiguer del trio d’avui. Calor, son, Santes i entregues d’última hora minven la colla de divendres. En Víctor apareix amb un artilugi adaptat per a la crono-escalada de diumenge a Burriac: sense suspensió i rodes primetes per disminuir pes al màxim. Per diumenge ja veurem però per avui segur que farà salat. Adaptem la sortida i la farem més rodadora de l’habitual.

(més…)

TORNEM AL PUIGSACALM. BTT A LA GARROTXA 25.07.2017

Per Joan Lladó

Dimarts de Sant Jaume. Som a l’inici de les Santes. El jovent del carrer no m’ha deixat dormir, però em llevo a un quart de sis. Hem d’anar d’hora perquè a les quatre de la tarda haig de ser a la feina. A les sis recullo en Martí i a un quart i mig de set, a en Pep; un nouvingut al Jaésdimarts!

Ens plantem a Sant Privat de Bas i arrenquem que són les vuit. Fresqueja, el nas ens regalima. El contrast de temperatura és important: a casa no es pot dormir (més…)

ACOMIADANT LES PINEDES DEL MARESME 23.07.2017

Per Pep Famadas

Avui l’hem feta pels volts d’Arenys de Munt i Canet de Mar. En Marcel fa dies que reclama la nostra presència per aquests verals i avui s’hi escau. Som poca colla, només 9, però suficient per compartir un matí de pedals i riures.

Matinem una mica més per a evitar la calor i sortim decidits arran de mar, nord enllà. Encalcem en Marcel a entre Arenys i Caldetes. El puta (més…)

A REBUF, PER NASSOS 22.07.2017

Per Joan Lladó

Poc abans d’arribar a la cruïlla de Sant Grau, ensenyo la carretera que hi puja a en Jordi i li pregunto si hi ha estat mai. Em diu que no, que per Sant Feliu hi ha passat força vegades però que mai ha pujat a Ardenya. No cal dubtar. Per part meva, no sé quants cops he anat a un lloc i l’altre. Pujar a Sant Grau sempre és una grimpada atractiva.

Enfilem plegats, ens avoquem uns segons al pati interior (més…)

MARATÓ DELS CIMS D’ANDORRA 08.07.2017

Per Rafa Floriach

Aquest ha estat el meu objectiu esportiu de l’any. Ja fa temps que el tinc al cap, no és que l’estigués entrenant intensivament des de fa mesos però si que totes les meves sortides i curses han estat orientades a arribar amb la millor forma possible a aquesta cursa. L’objectiu era acabar-la però no ens enganyem, en l’equip hi ha una sana rivalitat i sempre va bé fer un bon temps en una cursa d’aquest tipus, és a dir per sota de 7:30 hores estaria més que bé.

Començaré la crònica pel final. El cap en aquest tipus de cursa (més…)

L’HOMENATGE A EN CARLES 16.07.2017

Per Joan Lladó

Ahir diumenge, a l’horabaixa, vam retre un petit i sentit homenatge al nostre estimat i enyorat Carles en el paratge on ens digué adéu el dia de la Mercè de l’any passat. Hi col·locàrem una placa, li dedicarem quatre mots i li llegírem una poesia en un ambient distès i alegre, mirall de la colla, i on no hi podia faltar el cava per brindar en el seu honor.

(més…)

ELS DIMECRES DE JULIOL 05.07.2017

Per Pep Famadas

És sabut que la colla els dimecres pedala. Bé, de fet, ja hi ha la colla dels dimecres, amb un tarannà un xic diferent al comú del grup. La sortida té per objectiu trencar la llarga setmana (sempre i quant no siguis de la colla dels dimarts, és clar) i passar-ho bé. El dimecres és l’hora del pati: la canalla surt esverada a jugar sota l’atenta mirada dels adults. Bé, tot sovint els adults giren el cap per què no gosen veure les animalades (més…)

LA NOCTURNA D’ESTIU 14.07.2017

Per Joan LLadó

La colla surt, durant tot l’any, cada dimecres, a fer sortida nocturna. No tothom hi pot assistir per qüestions d’horaris. Però dos o tres cops, anualment, n’organitzem perquè tota la colla en pugui gaudir, malgrat que no tots, per diverses raons, hi som. Una d’aquestes la fem a ple estiu, al juliol, poc abans de la disbauxa de les festes i les vacances. Aquest any tenim alguns convidats de la colla dels Ferro.

Quedem abans de les nou perquè els horaris dels botiguers obliguen i ens dirigim, habitualment, cap a Argentona, per (més…)

EMULANT L’OLLA DE NÚRIA VERTICAL 11.07.2017

Per Joan Lladó

Per fi és dimarts! I l’Enric, la nit passada, proposà d’anar a fer la L’Olla de Núria Vertical. Doncs cap allà hem anat. No hi posarem pas entrebancs. L’Enric ens recull a Mataró a 2/4 de 6 però en Martí ha volgut dormir un xic més i marxem a les 6. Esmorzem a Ribes, aparquem al Pont de Daió i sota un cel ennuvolat comencem l’excursió matinal.

(més…)

NOCTURNA BiCiCORRiOLS AMB DOCTORE. 07.07.2017

Per Joan Lladó

Malgrat que la nocturna ha restat en petit comitè, hem fet un tomb d’un parell d’hores per la Vall de Clarà. Començant pel Collell, hem anat a la Font d’en Quico, enfilada al Mal Pas, Dalipà i davallada extrema cap a l’estelada. Hem acabat pel saltet de cal Coix i de pet cap a Festa Major del barri de la LLàntia, pel Turó de Cerdanyola, on ens esperaven unes cerveses ben fresques i uns entrepans amenitzats per les sevillanes en directe.

(més…)

MIGDIES DE DIVENDRES ENTREBOTIGUES. TURÓ D’EN PUNSOLA 07.07.2017

Per Joan Lladó

Aquest divendres hem optat per la zona de Burriac -que estrany!- i ens hem sotmès al Turó d’en Punsola que, tot i alguna recent facilitat, sempre esgota l’alè. Després, pel camí de les Abelles i el Poblat Ibèric, hem enfilat al monòlit i per la carena dels Oriols cap avall.

(més…)

MIGDIES DE DIVENDRES ENTREBOTIGUES. MAL PAS, CLARÀ 30.06.2017

Per Joan Lladó

Un altre migdia de divendres entrebotigues. Avui ens hem enfilat per can Carmany a la Font del Roure, a la font d’en Quico i a la Font del Castanyer fins el Malpas. Hem tornat cap a la Vall de Clarà per pujar pel camí de Matacabres i tornada al Malpas.

(més…)

JA ÉS DIMARTS. VERS LA CAPÇALERA DEL FRESER. EXCURSIONISME 27.06.2017

Per Joan Lladó

Aquest dimarts de matinal, toca Pirineu. Cal anar a cercar la fresca. L’Enric finalment no ha pogut fer festa però recollim a l’Isal a Camprodon i fem un esmorzar foracobert a Vilallonga. En aquelles hores encara és tot tancat. Ni un simple cafè.

(més…)

FLACA INTENSA: COLLFRED-LLAERS-CANES 25.06.2017

Per Joan Lladó

Després de Sant Joan calia estirar cames i fer alguns portets a la fresca. El Mamalló proposà de fer Bellmunt, Bracons i Collfred però els que ens podíem afegir a l’escapada ens convenia de ser a dinar a casa, per tant, ens calgué escurçar. Doncs així quedàrem: cinc per un costat i un per l’altre.

(més…)