ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN ESTAT DE PANDERETA

El cas del Conseller del Govern de Múrcia es un exemple clar del que representa l’Estat espanyol, una classe política plena de privilegis amb permís per fer tot, i sobretot el pitjor que pot passar a una democràcia separada de les seves funcions, que son servir i representar al poble.

Aprofitar el seu càrrec per vacunar-se a ell i 400 persones més per davant de gent més necessitada es miserable, però encara ho és més la seva justificació impossible com si la societat fos completament imbècil i sense empatia. Com diu Iu Forn es negacionisme invers.

Vacunar-se per la cara (negacionisme invers)

Iu Forn

És la nova pandèmia. Càrrecs i més càrrecs polítics de tots els colors que apareixen llançant-se en planxa a per una vacuna contra la COVID. Però no per administrar-li a persones que viuen en residències i al personal que les atén, no. Ni a qui treballa en serveis d’UCI, urgències i centres de salut, o són pacients amb alt risc. No, no, van a per les vacunes com la gent va a pels caramels durant la cavalcada de Reis. Sap aquells que posen un paraigües del revés per arreplegar-los com si allò fos pesca d’arrossegament? Doncs això però en comptes de caramels són vacunes i per posar-se-les ells. I elles. El penúltim ha estat un tal Manuel Villegas, ja exconseller de Salut de Múrcia, “que bonita eres y no tienes ninguna culpa de tener gente así”.

Això de despistar vacunes cap als despatxos va començar amb aquell cas de Riudoms. A la residència dels padrins (i padrines) van sobrar dues vacunes i van posar-les a l’alcalde i a un regidor, perquè resulta que van trucar al mossèn i era fora del poble. Va quedar explicat i va semblar raonable, però des de llavors hem anat augmentant l’aposta fins arribar a això de Múrcia on no és que en sobressin dues i per no llançar-les van buscar algú, no. És que van vacunar-se 400 alts càrrecs i funcionaris del departament de Salut. QUATRE-CENTS!!! L’un darrere l’altre!!! Vagin passant que al fons encara hi queda lloc! O sigui, som davant d’un cas de negacionisme invers multitudinari. SEN-SA-CI-O-NAL!

El millor de tot és que en aquesta primera fase, el protocol del Ministeri de Sanitat limita la vacunació a persones “que treballin en centres sanitaris”. I aquest matí el senyor Villegas ha sortit explicant que ell és cardiòleg i que el seu equip directiu “són part essencial en la gestió de la pandèmia”. I s’ha quedat tan panxo. Bé, i també s’ha quedat sense memòria, perquè no ha recordat que sí, que és cardiòleg, però que quan es va vacunar no exercia com a tal. Bàsicament perquè feia de conseller i dubto que es produís allò de les pel•lícules: “La doble vida de Villegas, conseller de dia i cardiòleg de nit”. Però és que a més ha fet allò que està tan de moda consistent en demanar perdó a qui s’hagi pogut sentir ofès. En aquest cas en la variant “als que s’hagin pogut sentir decebuts”. Això sí, a aquella hora no ha dimitit perquè ha dit que no era “moment de fugir”.

El moment de fugir ha estat a primera hora de la tarda, quan la polseguera política generada l’ha obligat a dimitir a una velocitat que ni en Nani Roma i la Laia Sanz pel desert. El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha aparegut per fer-li allò de l’enterrament polític del “era tan bon home” consistent en dir que “la seva gestió ha estat exemplar” i “la seva actuació ha estat irreprotxable”. Villegas, de cos present, duia 56 punyalades a l’esquena, 32 dosis de verí al seu cos i 48 trets al cor. Vaja, el que vindria a ser un dissortat accident. En aquests enterraments de quarta, la pregunta sempre és: si ho ha fet tot tant bé, per què el fan plegar? Què ha canviat en tres hores? Ràpidament, però, ha aparegut un “i tu més” de manual del Presidente dient que no volia entrar en el joc polític però esperava “que la vara de mesurar sigui igual per a tothom”, en referència a l’alcaldessa socialista de Molina de Segura, Esther Clavero, una altra de les vacunades. Que aquest també és un tema apassionant. El del “no vull entrar en el joc polític, però…” que és com al clàssic “No parlo mai dels àrbitres, sóc pacífic i no m’agrada amenaçar, però ens han robat el partit i si em trobo l’àrbitre pel carrer li trencaré la cara i mataré la seva família perquè sé on viuen.

I Villegas, què ha dit? Doncs que el procés de vacunació s’ha fet des del convenciment que no podien “excloure ningú”, però ha lamentat “que no hagi estat entès així per la societat”. O sigui, plega perquè no l’hem entès? No, no, plega per impresentable, mentider, farsant, insolidari, per ser un galtes i per aprofitar-se del càrrec. Entendre’l l’hem entès perfectament. Massa i tot.

I ara el problema és que per no perdre’s la vacuna, hauran d’administrar-li la segona dosi, mentre personal que està en primera línia encara haurà d’esperar uns dies. Ho entenem?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.