ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TRAMPES AL SOLITARI

Recentment el President de la Cambra de Comerc Barcelona, Joan Canadell afirmava que una Catalunya independent gestionaria millor la crisi que l’Estat espanyol, cosa que per exemple Roger Torrent ja ha criticat. Per altra banda avui veurem com actua el vot telemàtic al Parlament sense recordar el que hem escoltat del mateix en un passat molt proper.

Canadell va afirmar efectivament que una Catalunya independent hauria gestionat millor la crisi “Espanya es atur i mort, Catalunya vida i futur”, defensant la gestió de territoris petits com Dinamarca, o el confinament 15 dies abans com va fer Grècia amb uns resultats més que evidents. Torrent ja ens avisa que hem de marxar de discursos amb connotacions nacionalistes.

Cal dir que ja n’hi ha prou d’aquest discurs de no poder dir qui som i que podriem fer si la República votada favorablement fa més de 2 anys i teòricament objectiu principal del Govern fos efectiva. Prou de fer el joc a l’Estat espanyol com fa Torrent. No es nacionalisme, son dades objectives, podem veure com territoris petits com seria Catalunya per lògica han controlat molt millor la pandèmia, i els que a damunt han seguit els consells dels experts i han actuat ràpidament com Grècia o Alemanya han evitat moltes morts i contagis. Es un fet i res de nacionalismes. Segurament la frase de Canadell comparativa es excessiva, però el fons es inqüestionable, una gestió descentralitzada com també s’ha demostrat es més efectiva que una centralitzada com l’espanyola i tots els problemes que ha comportat. Prou i fart que els nostres polítics com Torrent ens vulguin vendre la versió espanyola si o si i la obediència cega al règim, que de fet es la seva gestió els últims 2 anys.

Pel que fa al ple del Parlament d’avui que aprovarà els Pressupostos veiem com nomes 21 diputats hi son presents, la resta votaran de manera telemàtica. Ara recordo quan Esquerra precisament va vetar aquest vot per escollir de nou al President Puigdemont amb mil i una excuses, com ha endarrerit aquest tema fent el joc al nacionalisme ranci espanyol que es va burlar i posar el crit al cel amb aquesta mesura que ara utilitzen tots els Parlaments i Governs mundials degut a la Pandèmia i que no els he escoltat mai acceptar que van fer el ridícul amb nomes l’objectiu d’evitar el vot del poble i el seu mandat per tornar investir el President legítim.

En definitiva, les trampes al solitari que ens tenen acostumats els d’allà i malauradament els d’aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.