ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TOTES LES DICTADURES SON IGUALS

A Hong Kong i amparats amb la llei de seguretat nacional xinesa hi ha hagut la primera condemna per terrorisme i incitació a la secessió per una persona que va desplega una bandera que posava “alliberar Hong Kong, la revolució dels nostres temps”.

Un cambrer de professió ja condemnat per aquests fets i un atropellament a 3 anti avalots amb la motocicleta que portava i que es defensa va ser un accident. La fiscalia el condemna per incitar el separatisme quan va desplegar la bandera i es destaca les irregularitats del procés judicial. De fet Pequin amb aquesta llei pot jutjar manifestants i activistes per subversió, secessió i terrorisme.

Segur que us sonen aquests procediments i com la Dictadura xinesa resol les ansies de llibertat de Hong Kong, desant la democràcia al calaix i usant la repressió com a solució. De fet si enlloc de dir Xina diem Espanya, i si en comptes de dir Hong Kong diem Catalunya, els casos son idèntics. De fet, son el manual de les Dictadures per callar les veus discrepants d’una societat.

Ara, a casa nostra ho veiem amb la citació a Torrent i els membres independentistes de la Mesa passada del Parlament per ni més ni menys haver permés debats el 2019 per reafirmar el dret a l’autodeterminació i per censurar la monarquia espanyola. En el cas de Torrent, fa especialment sorpresa, ja que v ser el més obedient de la classe amb totes i cadascuna de les decisions espanyoles, que ja veu que no son ben pagades ni en aquests casos.

Un nou atemptat a la democràcia, a la llibertat dels nostres representants i a la sobirania del Parlament ja perduda fa temps amb la nostra col·laboració. Aquesta deu ser la generositat i les ganes de diàleg que l’altre dia Illa ens deia del Govern espanyol, res de nou a l’horitzó quan els valors democràtics son tant febles i l’enemic a batre tant clar.

Ho resumia molt bé l’altre dia Joan Ramón Resina quan deia “A la independència sol arribar-s’hi aprofitant una crisi de l’estat o si cal provocant-la; mai ajudant-lo a remuntar-la i menys encara cooperant a reequilibrar les forces respectives en detriment de la pròpia.”

Justament el contrari del que portem fent, i que ens allunya de l’objectiu marcat i d’una societat que cada cop es sent menys representada per aquesta presa de pel anomenada partits independentistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.