ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

REPROVACIÓ POLÍTICA

El Parlament impulsat per CSQEP en una moció de reprovament a Vicent Sanchis, nou i recent Director de TV3, i secundat per tots els grups inclosa la CUP, amb excepció de Junts Pel Sí, acorda la mateixa, que ara caldrà veure quins efectes produeix amb la corporació.

Hi ha critiques per la falta de neutralitat del periodista, recordo independentista i alhora per la manera i procediment per nomenar-lo amb falta de consens. Cal dir arguments tots ells falsos i tant sols amb la dèria política al cap.

En primer lloc, tant sols fa 15 dies que Sanchis ocupa el càrrec i per tant sense temps per prendre decisions, i poder avaluar les mateixes. El sistema de nomenament va ser acordat el 2007 pel tripartit de Govern llavors amb Iniciativa al Govern i que concedia al Consell de Govern el poder de nomenar càrrecs públics de la Generalitat. La CCMA te plena capacitat i ho va fer en votació a primera volta. Parlen de formes quan la llei no obliga a comunicar a la Corporació el nomenament al Parlament, de fet des de 2008 mai s’havia comunicat previament als partits i ja son vuit directors. De fet el Consell es un organ polititzat amb un caramel llaminer pels partits, cal dir que abans del 2012 dels 12 membres, 11 en tenien carnet de partit, demanar ara la marxa enrere es un plus de cinisme. També caldria dir que ICV va pressionar Ada Colau per les quotes electorals televisives i que aquesta va haver de cedir. Aquests mateixos ara parlen d’ètica en aquestes decisions.

Realment tant de cinisme polític fa mal a la vista, en aquest cas amb la CUP i els Comuns fent el joc als partits unionistes interessats amb el màxim control de la Corporació televisiva catalana i contraris a les idees de Sanchis que creuen no afavorirà els seus interessos. Per altra banda molt trist veure com totes les raons son falses i un cop més ens disparem un nou tret al peu sense cap motiu evident i nomes per interessos partidistes.

Esperarem ara la decisió de la Corporació, que hauria de defensar la seva independència, i destapar aquesta farsa viscuda ahir al Parlament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.