ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

OPTIMISME

Una mirada a les últimes enquestes del CEO, ens dona un 48 a 42 favorable a la independència en un referèndum. Unes dades que han millorat molt respecte aquell empat tècnic anterior. Alhora les millors des de fa 2 anys favorables a un Estat propi per Catalunya. Així doncs optimisme si som capaços de no espatllar alló que ja sembla irreversible.

Molts diran que nomes son enquestes, segurament tenen raó. De fet son els que treuen aquest argument quan els resultats no els interessen i els hi donen volada quan son favorables. Son el que son, però son les enquestes més oficials que tenim, i davant la mateixa pregunta podem treure conclusions que segur que ens ajudaran a fer una analisi correcte.

Per dir-ho suaument, anem bé i encarem la recta final, aquell caixa o faixa amb bones perspectives. Un Estat que fa tot el possible per augmentar el nombre d’independentistes amb el seu maltractament endèmic i la seva gestió del procés en forma de prohibicions judicials i males arts a les clavegueres de l’Estat. Un Podem català que veiem com un 30% segons les enquestes votarien si en un referèndum, i per tant donen idea que darrera aquest referèndum que cada cop sembla més una excusa per no saber com aturar la desconnexió total, podem sumar una part encara que minoritària dels mateixos i en augment. Una fantasia no pot durar sempre i arriba un moment que la realitat s’acaba imposant. Aixi doncs veiem com traslladat a votants podem superar amb comoditat aquest 50% de vots que marquen un punt d’inflexió.

Alhora veiem com aquesta setmana el Parlament pot fer cas omís al TC i portar a plenari les conclusions de la Comissió del Procés Constituent en un nou pols com el 9N, però en una fase molt més avançada i significativa.

Totes aquestes dades positives nomes les podem alterar nosaltres mateixos, i en especial els nostres partits que ja coneixem prou. Des d’Esquerra ara es demana gairebé com imprescindible votar la moció de confiança abans de la Diada, quan el mateix President de la Generalitat i el Vicepresident Junqueras ja ho van pactar per la segona quinzena de setembre. Esperem ara no en fem un culebrot d’una cosa ja decidida i que entenc s’ha de respectar per mostrar unitat i fortalesa. Des de la CUP ja es diu que pressupostos i Moció son dues coses diferents, i crec ha de quedar molt clar que la moció portar un full de ruta amb unes polítiques concretes fins el proper juny, i per tant uns pressupostos per dur a terme les mateixes. No es pot separar i no podem dir si a una cosa i tornar a fer un serial mediocre quant toqui parlar de pressupostos. Ara ens ho juguem tot i ataquem la part final. Ja n’hi ha prou de bestieses i partidismes estèrils.

Com va dir en Pep Guardiola la seva primera temporada dirigint el Barça “Cordeu-vos els cinturons”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.