ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ

El president espanyol Mariano Rajoy amb una resposta a la sessió de control ens diu “que ningú va als jutjats per les seves idees, la llibertat d’expressió està garantida”.

De fet es curiós que al mateix temps el Jutge Vidal segueix suspés per 3 anys per la seva feina al temps lliure, i que ahir en una sessió vergonyosa a porta tancada, amb la millor de les opacitats s’aprovés el suplicatoria contra Francesc Homs, per poder ser jutjat amb el delicte d’haver permés posar les urnes a Catalunya. PP, Ciudadanos i també PSOE ho van fer possible, aquests últims argumentant que no pot tenir una situació de privilegi.

Realment el forat democràtic a l’Estat espanyol es tant gran, que el suport dels simples democrates a la nostra marxa hauria de ser gairebé una obligació. La cruesa amb la que l’Estat afronta els reptes que li proposa la societat catalana ha posat al descobert per si algú no ho sabia que darrera la cortina fa tuf de repressió i d’estructures arcaiques i amb records a altres regims.

Després de les ofertes de diàleg a bombo i plateret han vingut uns fets que han posat les coses a lloc per la gent de bona fe que encara creia en aquesta Espanya que no ha abandonat les seves actituds colonials. Si ens hi fixem hem viscut una nova onada per generar confusió amb enquestes que diuen que el no guanyaria, amb provocacions per detencions de càrrecs electes per generar discordia i moltes informacions que nomes volen generar dubtes en aquell que veu com el temps passa i els fets son cada cop més reals i sense marxa enrere.

Tanmateix la cara amable dels últims dies ha estat la gota que ha fet vessar el vas, la cita de Carme Forcadell amb els jutjats el 16 de desembre, el cas Santi Vidal i ara ahir el suplicatori aprovat per Homs donen idea de la gran mentida que ens volen fer empassar. Les mancances democràtiques son tant grans i la manca de qualsevol entesa es tant evident que no queda altra que seguir el nostre camí i posar la decisió final a les mans de la societat catalana, com no pot ser d’altra manera.

No cal caure amb provocacions innecessàries, simplement cal fermesa i esperit democràtic, precisament aquell que l’Estat ha abandonat amb jornades com les d’ahir i la llibertat d’expressió a la boca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.