ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES REACCIONS DE LA CAVERNA

General
Davant el pacte d’Estat signat per Artur Mas i Oriol Junqueras per seguir els anhels del poble, i el programa electoral amb un procés històric, la reacció de la caverna i mitjans espanyols ha estat immediata en forma d’amenaces de substitució del President i acusacions davant la Justícia, de suspensió de l’Autonomia catalana, d’amenaces de tancar l’aixeta dels diners (nostres, per cert), i mil i una coses per impedir la democràcia, sense comptar amb el menyspreu impune de molts personatges de ràdios i televisions espanyoles sense cap rubor. La guerra bruta només ha fet que començar, i hem d’estar ben preparats abans de poder deixar enrere aquest malson.

El camí cap a la llibertat dins un estat intolerant, prepotent i amb greus mancances democràtiques no serà fàcil, de moment ja hem vist les primeres reaccions al pacte des de fora, i també des de dins. El Mundo exigeix ja la suspensió de l’autonomia catalana, i demana la destitució de Mas per la seva afronta. Aquest mitjà utilitzarà tots els seus recursos per torpedinar el dret a decidir català. Des de dins trobem la Vanguardia. La Razon afirma que no hi haurà nació catalana i apel·la a la via penal, i altres com El País confien que la consulta no vegi mai la llum. Pel que fa l’executiu espanyol, prepara recursos contra tot els nous impostos catalans per impedir-los a pesar de no pagar els seus deutes, i asfixiar amb l’objectiu de dèficit les comunitats. De moment la declaració de sobirania en el primer ple del Parlament ja cou a la caverna, que no ho podrà evitat ja que només es una declaració política. Menció apart La Vanguardia, que posa semàfor vermell a Mas-Collell pel decret impost de dipòsits bancaris, mentrestant la mateixa mesura del govern Rajoy no va merèixer cap critica amb la seva croada contra Catalunya.  El govern a Madrid treu l’ordenament jurídic per frenar qualsevol il·legalitat, i periodistes com Carlos Herrera tracta amb menyspreu  el procés, i titlla Junqueras de grassonet feliç, demostrant la seva baixa talla intel·lectual.
Realment, la guerra serà bruta i l’Estat anirà collant Catalunya amb tot tipus d’amenaces i coaccions tant econòmiques com jurídiques. Sembla que encara no han après que el procés es democràtic i seriós, i que allò que tant gelosament impedien i amagaven, ara ja es públic a tota Europa i figura a l’agenda de tots els estats amb major o menor mesura. Per tant, molt difícil tindran per explicar a Europa que una iniciativa pacífica i democràtica vol ser avortada sense contemplacions, i amb aquesta virulència, i més amb un futur estat intervingut i rescatat.  O sigui credibilitat zero. De moment ens amenacen amb tancament autonòmic i acusacions d’inhabilitació al President que cauen pel seu propi pes que seran incapaços de dur a terme, en aquest cas la mobilització social seria immediata, i crec que el procés s’acceleraria encara més. Menció apart te mitjans com La Vanguardia posicionats clarament contra el camí que ha iniciat Catalunya, i desvirtuant un mitjà de prestigi amb informacions que no es corresponen a la realitat, i amb posicions contraries als nostres interessos i a la democràcia en general, un paper ben trist el d’aquest mitjà fent el joc als lobbys de la dependència, cosa que en un futur li hauria de comportar algun tipus de problema, i més quan mitjans molt allunyats del nostre país tenen una visió molt més oberta que ells mateixos. Pel que fa a opinadors com Carlos Herrera, veiem quin tipus de periodisme ja a l’Estat espanyol, i que gaudeixen del privilegi de crear opinió amb un odi visceral, i una imposició per decret digne de qualsevol estat autoritari, i de baixa estopa amb personatges que veuen com el seu mon imaginari es comença a enfonsar, i la seva visió tancada del planeta encara els fa més petits.
 
 
  1. Hahahaha, on vas Nicolàs? Parles en el nom de la meitat de Catalunya! No de tota Nicolàs. Mira, et recomano aquesta cançó: dos semanas, tres semanas, o cuarenta mil mañanas, que pringue la madre de dios, tio.Ei, que jo sóc tan bon jan com en Jan. I Catal“a, català, català. Ellos dicen mierda, nosotros amén.,… a menudo llueve. Feixista de barretina=feixista de peineta. Aneu-vos ben lluny els dos Montserrat català català. Te jodes como dijo Pitarra. Et fots com va dir Heròdes. Fracàs ultranacionalista messianic in tolerant d’En Mas i la seva xusma, com és el teu cas. Grama!
  2. SIGUEM FRANCS,TENIM MALA PEÇA AL TALER……..PERO,SI ENTRE TOTS,CASTELLANS,CANARIS,ANDALUSOS,BALERS,ETC. POGUESIM TOMBAR EL GOBERN RAJOY,I GELAR-LI ALS LLABIS LA RIELLETA PREPOTENT,A LA “NINA DE PORCELANA”,QUINA FELICITAT¡¡¡¡¡¡ PERO MENTRES TANT PREPARATS  A LA RESISTENCIA, PERQUE ESTEM EN GUERRA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.