ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA SEVA BANDERA NO ES LA SENYERA, ES LA IGNORÀNCIA

General
Aquesta frase dita per la diputada de Compromís al Parlament Valencià Mònica Oltra, defineix perfectament a aquests personatges com Sanchez Camacho i una proposta inventada del president espanyol que donava com argument a la cambra catalana, o la proposició aprovada a la cambra valenciana en contra de la consulta catalana i el terme Països Catalans. Una mostra més de l’odi d’alguns a la democràcia, a la historia i de pas a la intel·ligència dels ciutadans

Efectivament, la popular s’inventa una proposta de Rajoy, i li demana al President quina es la seva resposta, que ha estat amb sorpresa que no hi havia cap canvi, més enllà d’una apel·lació genèrica al diàleg. Ha tornat a la carrega dient que Duran no l’informava, quan aquest per la xarxa ja havia dit que Rajoy seguirà sord i sense impaginació. Una nova manera de fer el ridícul. Per altra banda al Parlament Valencià s’aprova per mitjà dels Populars que refusa la consulta catalana i el reconeixement català sobre els Països Catalans com una realitat cultural, lingúística i històrica entre diversos territoris.

Realment, a la vida es pot fer moltes coses, però en el cas de la política, quan ets un representant del poble, ja coses que no son de rebut, i una es fer el ridícul un cop i un altra per falta d’arguments negant la democràcia en un estat teòricament democràtic. Camacho ha esgotat els recursos, i ara ha d’inventar, el problema avui en dia es que la comunicació, la xarxa i els mitjans son molt ràpids, i es difícil fer veure gat per llebre. Llençar-se a la piscina amb una oferta inexistent i que el mateix Duran per la xarxa ja havia deixat clar que no hi havia canvis, es una irresponsabilitat.

La líder popular ha vist com el seu atac a la desesperada se li ha tornat a girar en contra, i veu un cop més com una manera de fer que es indefensable acabarà amb la seva vida política, si no ho ha fet ja, per cert encara s’espera les seves explicacions al Parlament sobre l’afer de la Camarga, aquest per cert no inventat, sinò ben real.

Per altra banda el PP Valencià i el seu odi a Catalunya, a pesar de la seva majoria i poder aprovar el que li vingui de gust, tampoc ha fet cap bon servei a la ciutadania, es posiciona contrari a una consulta que no es seva, cosa ja sorprenent de per si, i per reblar el clau nega un vincle històric, cultural i de llengua entre els territoris anomenats Països Catalans, anant contra la mateixa historia. Tot plegat fer una realitat a mida i per encàrrec que per molt que els agradi no es correspon amb la realitat.

En definitiva, com ha dit Oltra, una democràcia es basa en defensar diferents postures, i que tothom es respecti i es puguin parlar, sinò ja parlem d’un altra cosa. La ignorància es mala consellera, però en aquest cas es mala fe i cinisme sense fronteres. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.