ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA REALITAT DEL DESGAVELL DE ZAPATERO

Sense categoria

El president del govern espanyol, segueix amb la seva tàctica de tocar totes les tecles per saber com les assumeix la població, i desprès seguir o canviar el full de ruta com si això fos un joc, que per cert ens ha portat a la situació tant greu que estem vivim, ja se sap la irresponsabilitat es paga molt cara, i més quan l’autor no es conscient ni capaç de fer res més, el tancar i obrir l’aixeta dels ajuntaments ha estat un bon exemple, i per rematar-ho ens diu que dona per culminada la fase de l’autogovern en referència a les autonomies, per obrir un període de cooperació i responsabilitat, la demagògia d’aquest personatge no te límits.

Ha donat avui al Senat per acabat el tema del desenvolupament autonòmic, i s’ha quedat tant ample, ha recordat el gran paper que han tingut, i que segons ell ja s’ha culminat, i cal fer una nova fase de cooperació perquè el conjunt del sistema i el model funcioni millor. Ha posat com exemple la retallada de crèdit als ajuntaments, què al cap d’unes hores, i davant l’allau de protestes ha tornat a obrir ajornant la decisió. La crisi es l’argument per donar per acabat el procés autonòmic, i un nou repartiment dels costos, amb major participació de les comunitats amb les tasques estatals s’apropa, ja que la major part de despesa publica esta en mans autonòmiques, i ara tindran una col·laboració lleial per reduir el dèficit, què espera es vegi en el proper consell de política fiscal i financera.

 

Mentrestant, a Catalunya s’ha presentat al Parlament la IP pel referèndum d’autodeterminació, què ara espera passar el tall, i començar la recollida de signatures, esperen el vot favorable d’en Benach i els dos representants de CIU, i Uriel Bertran ens diu que seria al·lucinant i surrealista que el mateixos partits que als pobles aproven les mocions a favor de les consultes, tinguin ara una posició diferent.

 

Desprès de l’allau de critiques des dels municipis per la supressió de crèdits, fidel al seu estil, avui el BOE fa una rectificació de dates i ho ajorna 6 mesos, en una altra mostra esperpèntica del que representa aquest govern de fireta, i el seu màxim representant, ara diu que ja n’hi ha prou del tema autonòmic, una cosa curiosa, ja que l’esperit centralista i imperialista que els envaeix els fa parlar de les autonomies com l’enemic a batre, i no com una part més de l’estat. Amb l’excusa de la crisi i la futura sentència del TC contra l’estatut, sembla volen tancar definitivament, i demanen col·laboració lleial amb l’estat, que com deia abans, sembla que nomes es Madrid.  Te gracia demanar això sobretot a Catalunya, un territori que dona el 10% del seu PIB sense esperar res a canvi, i que això no la permet gaudir de serveis que altres territoris, i gracies a aquesta solidaritat, jo li dic espoli sense mesura poden fer servir.  Ara a més hem de col·laborar per arreglar les destrosses que han fet personatges tant demagogs com aquests.

 

Pel que fa a l’Uriel, i la seva bona fe en la Mesa del Parlament, jo li diria que ja han negat dos cops el mateix tema, i concretament el que vaig participar activament amb prop de 10 mil signatures al darrere, no els hi va tremolar el pols per tombar-la per unanimitat, sobretot a un tal Benach, al que sembla el tema de l’estat propi li fa nosa.

 

En definitiva, i un cop més, mesures i inquietuds que van en una sola direcció, que res es bellugui, i que tot segueixi igual que sempre.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.