ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA JUSTÍCIA DE FIRETA

La sentència d’ahir d’aquest grup anomenat La Manada, un grup de salvatges que van violar una noia sense pietat i van fer servir les xarxes per ensenyar la seva heroïcitat, ha servit per veure un cop més la podrida justícia espanyola i un sistema que deixa en aquest cas la dona com un objecte sota el qualificatiu de persona en una regressió cap als anys en blanc i negre que a l’Estat mai han marxat.

Aquesta qualificació d’abús i no d’agressió que els serveix per una condemna de 9 anys, i que els pot portar el proper any a poder sortir provisionalment al carrer amb arguments com la nul·la resistència de la noia de 18 anys i que la seva cara reflectia plaer, o que mai hi va haver intimidació, ni violència pels seus actes son esfereïdores. Fins hi tot un dels jutges demanant l’absolució i donant a entendre que la noia ho va voler, no se si te filles, però m’agradaria saber si malauradament li toques viure un cas semblant.

Cal dir que entre aquests salvatges trobem un Guardia Civil, un cos que sembla com en els millors anys del franquisme gaudeix d’uns privilegis que evidentment no te cap més professional d’altres branques. Una bula que li permet utilitzar la violència contra la gent pacífica, convertir una baralla de bar amb acusacions de terrorisme contra els agressors amb penes molt dures demanades o en aquest cas un cas de violació sense límit amb una pena que fa riure. Tot un símptoma de la involució que viu l’Estat espanyol amb ciutadans de primera i altres de segona.

De fet, es una burla macabra per la noia aquesta sentència. Diuen que no va oposar resistència i per això ja no es agressió. Suposo no diuen que la noia tenia 18 anys i ells eren 5 homes que la van tancar en un lloc amb l’alternativa de ser violada sol o violada i apallissada per resistir l’atac. Tot plegat demostra la incapacitat d’una justícia que deixa una violació i un atac a una persona en pràcticament una anècdota, alhora que acusa de terrorisme un tall de carretera o una baralla de bar o tanca en presó preventiva a presos polítics acusats d’una violència que nomes va existir per part de la policia per posar uns exemples.

Tot un desgavell, d’un Estat que fa vergonya aliena a qualsevol projecte realment democràtic, i una justícia masclista que segueix distingin les persones per sexes amb drets diferents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.