ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA INCOMPETÈNCIA

El decret d’ajornament de les eleccions ja es una realitat, però les peticions per impugnar el mateix també, i podem entrar en una espiral surrealista que en definitiva te el mateix origen, la incompetència del Govern per preparar unes eleccions que ja fa mesos sabien que eren un objectiu.

Ajornar les mateixes adduint raons sanitàries i de posar els ciutadans per damunt de tot frega un cinisme que ja estem acostumats, amb experts que diuen que els hi han posat en safata i amb un guirigall de relacions polítiques on cadascú ha navegat a cop d’enquesta i finalment veiem com s’ajorna 3 mesos i mig.

Ara la segona part, son les impugnacions, algunes vergonyoses per ser de l’orbita del PSOE, que com a tal no s’ha atrevit a fer el pas, però envia els seus companys per fer la feina bruta, tot bastant lamentable. Per altra banda si ara resulta que el TSJC deixa sense efecte el decret i el 14 F torna ser la data arribarem al final de la qüestió.

Cal primer dir que el 30 M es una data on hi ha alguns experts ens diuen que es pot estar en la 4a onada i que les dates bones entre onades serien el març. Si la situació es la mateixa que fàrem llavors. Segur que si estem pitjor el cost polític farà que llavor la salut passarà a segon terme en benefici dels resultats electorals. De fet les excuses de les competències i la llei electoral per fer modificacions que no poden fer, s’hauria de dir que no tenim llei electoral catalana per la vergonya i els càlculs electorals dels nostres partits, de fet l’únic territori que no en te de l’Estat. Apart d’això, poder fer una estructura com altres territoris en une eleccions en plena pandèmia i mesures excepcionals era una cos així com fer les estructures d’Estat i les dues amb el mateix resultat, simplement fum i cap feina feta.

Tanmateix, vot electrònic, col·legis més grans, mitja jornada a la gent escollida per les meses electorals, distància, franges horaries, diversos dies, urna mòbil. Crec que de reformes en podrien ser moltes, però francament veure com la falsa excusa de la salut ens anul·la la democràcia, i veure com per exemple Portugal exerceix els seus drets aquest proper cap de setmana, dona idea de la nostra misèria democràtica.

Una incompetència on la pandèmia es perfecte per tapar-ho tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.