ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DIFERENCIA ES LA DEMOCRÀCIA

Sense categoria
En aquest últim dia de l’any i com a petita reflexió i exemple final vam poder veure ahir el discurs del President Mas de cap d’any demanant poder votar amb respecte i transparència democràtica per totes les opcions, amb respostes clares de presidents autonòmics com el d’Extremadura demanant que tot el pes de la llei caigui sobre Catalunya i els seus dirigents per tal ofensa. Crec que un cop més qui vol aixecar murs va quedar ben aclarit i definit.

El president Mas va demanar precisament que les respostes al seu clam no sigui aixecar el mur del silenci, i va justificar el que en qualsevol democràcia no seria necessàri, dir les raons per les quals ha escoltat el clam d’una majoria del poble que per damunt de lleis i reglaments simplement vol decidir el seu futur polític a les urnes, i en te tot el dret. Va fer un clam de nou al Govern espanyol i va afegir el que ens ha costat mantenir la nostra identitat dins un Estat que mai l’ha vist com una part seva, sinò com una part a combatre i assimilar. A pesar de tot això, i fent us de la lògica més elemental va demanar que no ens vegin com un enemic, ja que la nostra condició de veïnatge ens condemna a ser bons aliats abans, ara i en un futur, però cadascú decidint per si mateix sense imposicions externs. Alhora va mostrar el respecte i la garantia del respecte a totes les posicions en aquest procès i que mai seran amagades.

En definitiva va descriure un procès democràtic sense aturador i amb una trasperència i maneres exemplars i totalment de respecte a la societat que representen i a la democràcia més elemental.

Davant d’això ens trobem respostes com les del President d’Extremadura que demana i s’excusa amb el pes de la llei per avortar al voluntat popular, en una direcció contraria a la democràcia abans esmentada i aixecant aquests murs de que tant parlen i que son la seva base dialèctica.

Se’ns dubte e picar amb ferro fred i amb actituds que no tenen en compte ni la societat que governen ni les bases democràtiques més elementals deixant despullat un sistema que no permet llibertats individuals ni col·lectives que no estiguin establertes prèviament. Crec que la societat espanyola hauria de prendre nota d’aquests representants que diuen alt i clar que re neguen de la seva representació ja que no escoltaran al poble manllevant la seva sobirania que tant tenen en boca i que no sembla estiguin disposats a cedir, ja que tenen segrestada a pany i clau.

En definitiva, un clar exemple del procés que vivim i que culminàrem el proper any com no pot ser d’un altra manera.

Bon any 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.