ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DECISIÓ ES NOSTRA, NO CONFIEM AMB NINGÚ

General

Ahir al Parlament va ser rebutjada una proposta de resolució que instava a que el català deixés de ser preferent en totes les administracions catalanes, amb el suport esperat de Populars i Ciudadanos i per sorpresa del PSC que segueix amb la seva desorientació total. Per altra banda el lehendakari Urkullu considera també un contrasentit que les autonomies que han incomplert el dèficit resultin premiades, en referència a Catalunya i al costat de les tesis de molts presidents populars espanyols. Per sort la basquitis sembla haver afluixat molt per les nostres terres, alguna cosa haurem aprés.

La resolució de Ciutadans per exigir aplicar els criteris en les sentències del TSJC, en totes les administracions públiques catalanes. Ha comptat amb el suport habitual de la xenofòbia lingüística de Populars i Ciudadanos, i el suport sorpresa dels socialistes catalans. La resta de grups han tombat la proposta, i el PSC més tard en una piulada al twitter parla d’una errada en la votació, però cada diputat en el seu personal no menciona absolutament res. Per altra banda el lehendakari coincideix amb els barons del PP sobre el repartiment del dèficit, aquests últims pressionen Rajoy per no incrementar el dèficit d’1,2 a Catalunya. Assegura que seria absurd un premi als que no han complert els objectius, i demana en el cas d’Euskadi un tracte bilateral amb el Govern espanyol, i demana una atenció especial amb els que han complert.

Efectivament, aquest doble joc socialista, cada cop te menys credibilitat, volen el dret a decidir, però amb tants condicionants que es impossible. Volen i demanen una neutralitat al Govern Català, que no li demanen al Govern espanyol, i defensen un hipotètic federalisme que el seu partit mare a Madrid no defensa, i per postres la seva antiga cap de llista es desmarca i posteriorment critica obertament als mitjans la seva presencia a la reunió pel Pacte pel dret a decidir. Tot un desgavell, que ara també es veu amb l’odi lingüístic que fa bandera Populars i Ciudadanos amb la seva croada per fer desaparèixer el català, i voten a favor de que la llengua pròpia del territori no sigui preferent a les administracions, cosa esperpèntica, i encara més quan posteriorment ho qualifiquen d’errada, sense cap motiu que ho avali. Un cop més l’autèntica cara de la cúpula dels socialistes catalans ha quedat en evidència i s’ha posat al costat del que li correspon. A les seves mans es posar la democràcia davant de tot i apuntar-se al carro, malauradament no crec que sigui així, i la seva poca llibertat per decidir res els passarà factura.

Fa uns anys a Catalunya el mirall d’Euskadi era tot una imatge simbòlica a copiar i imitar. La realitat es que tot hi la meva simpatia pel poble basc. Els seus dirigents sempre han mirat pels seus interessos, cosa lògica per altra banda, però que sembla ha pogut doldre a més d’un. Ara el lehendakari Urkullu ens diu la mateixa opinió que la caverna popular sobre el dèficit, i parla de contrasentits amb un gran cinisme, des del seu concert econòmic singular i sense esmentar l’esforç de retallades fet per Catalunya, el seu espoli sense mesura i els deutes de l’Estat no pagats com a llast. Per reblar el clau reclama el seu tracte bilateral i demana una atenció especial als que han complert beneficiats precisament pels que han aportat desmesuradament com el territori català, i per suposat amb la seva col·laboració limitada.

Es d’un cinisme espectacular, que hauria de fer caure la careta a més d’un i veure que ningú més que nosaltres defensarà la nostra causa, i això si que només depèn dels catalans.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.