ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JORDI HEREU, UN CADAVER POLÍTIC AMB POC RESPECTE A LA DEMOCRÀCIA

Sense categoria
El frau de consulta per la Diagonal a Barcelona s’ha acabat, i amb tant sols un 12,1%  del cens de participació, i una guanyadora molt clara, que ha esta l’opció amagada per l’ajuntament, la C, o sigui deixar les coses tal com estant.  Les conseqüències no s’han fet esperar, i Hereu ha demanat la dimissió del seu primer tinent d’alcalde Carles Martí, i la gerent informàtica del consistori Pilar Conesa, com a caps de turc d’aquesta burla a la democràcia participativa, i els intents desesperats d’aquest personatge per cremar les seves oportunitats per seguir al capdavant de la nau municipal de Barcelona.

El procés que ha durat una setmana, 108 punts de votació per tota la ciutat, amb uns costos de prop de 5 milions d’euros, i denuncies de frau constants, amb una gestió poc transparent de la consulta, amb la petició de vot per part de l’organitzador  per dos de les opcions, les que presentaven projectes de reforma, i amagant descaradament la tercera opció, i no preferida de l’equip de govern. Durant aquests dies s’ha vist que el sistema informàtic de votació ha permès tot tipus d’enganys, on nomes calia conèixer el nom i DNI d’algú per suplantar la seva personalitat, i  on fins hi tot l’alcalde va mentir en el moment que semblava que votava i no ho feia, cosa que han fet de la consulta una riota per la democràcia.  Davant d’això l’alcalde demana aquestes dues dimissions esmentades, davant la plantofada de la població a aquesta comèdia. Els grups com CIU i PP ja han demanat la dimissió de l’alcalde per aquest nyap, i tant sols ERC li ha semblat be les mesures ja preses, fruit d’aquest flirteig constant amb el partit socialista, què els ha portat a una desorientació constant per els seus votants. Martí ha reconegut que no era el moment, i que la ciutadania demana canvis en l’equip municipal, per la seva part Hereu ens diu que sap llegir quan els barcelonins parlen tant clar, i defensa que la consulta s’ha fet amb rigor i totes les garanties democràtiques.
Realment en qualsevol estat democràtic aquest alcalde avui mateix hagués presentat la dimissió, i hauria marxat cap a casa amb la cara vermella, i segurament en les properes eleccions hi hauria una alternativa a aquest monopoli socialista a Barcelona.  De totes maneres en una democràcia de fireta, i uns polítics tant mediocres poden passar aquestes coses, ens diu que ha entès el missatge, crec que això ratlla el cinisme, ja que un 12% de participació, que veig no s’hi ha referit, i el deu considerar respectable en contraposició al menyspreu que en parlen d’un 20  % a les consultes sobiranistes, no deixa de ser curiós, i quan una opció guanya per un 80% poca cosa es pot dir. Ara be no es pot permetre que digui que la consulta s’ha fet amb rigor, i garanties, quan ha quedat demostrat que qualsevol podia votar  en nom d’un altra, i quan s’ha intentat des del primer dia manipular l’intenció de vot cap a dues opcions concretes, si aquest es el seu rigor, crec que no es apte per cap càrrec públic en cap administració, ja que la democràcia transparent es tot un altra cosa.
S’ha demostrat que els interessos particulars, i del partit socialista, què veu com la seva nefasta gestió els pot fer baixar del pedestal per primer cop, els porta a inventar-se uns jocs olímpics o ara a organitzar aquest nyap, però ja no cola. El més digne i ètic es admetre errors, i presentar la dimissió com a responsable primer, i no fer carregar els neulers a personatges de segona fila que segur seran recolocats en altres càrrecs diferents, i així amagar el cap sota l’ala.  Ja una paraula que es diu responsabilitat, i s’ha d’assumir per be o per mal.
En definitiva, una prova més del tarannà d’aquest partit, què esta veient com es queda amb el cul a l’aire per les seves pròpies falsedats, i perquè Catalunya esta despertant del seu estat letàrgic, i cada cop demana amb més fortalesa la llibertat perduda.

 

 


  1. també, el portanveu d’ICV-EUiA: Ve a dir que la gent no ha votat per l’opció C, que el prop del 80% ha votat la C per motivacions obscures. A part que potser hi ha algu que hagi votat a la C per tocar els nassos a l’Hereu i cia., els resultats han estat els que han estat. Potser demanaràn un estudi (molt ben pagat, per cert) per esbrinar els esotèrics motius que ha tingut aquest 80%. Els d’ICV-EUiA ténen la mateixa opinió que tenien els del PSUC (amb el Solé Tura al davant) quant s’enfrontaren al Xirinacs per això dels referèndums: son un atemtat a la partitocràcia i a les èlits polítiques.
    Atentament

  2. El que sí que és trist és que hagin de donar la culpa als informàtics dels errors dels polítics. Si tinguessin un col·legi professional fort com els dels metges o els advocats ja haurien fet dimitir aquest Alcalde.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.