ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS ALTAVEUS DE L?AUTONOMISME A CATALUNYA A TOT GAS

Sense categoria

Els mitjans clàssics a Catalunya, afins a la via autonòmica espanyola pels segles dels segles, com son El Periodico i La Vanguardia, no afluixen en els seus intents per minimitzar el moviment independentista, la censura total a Reagrupament, el silenci de les consultes populars, i unes enquestes que volen empènyer encara més la seva esperança perquè res no canvií, com seria la victòria clara de CIU, a la qual a cada enquesta donen una empenta cap a la cadira presidencial.  Tot hi això l’enquesta que presenta el mitja de can Godo, deixa l’independentisme gairebé empatat amb la via immobilista.

 

La última enquesta NOXA per la Vanguardia, ens diu que un 48 % de la població creu que l’independentisme creix, enfront d’un 20% que no, i això també queda reflectit amb el suport a les consultes en un 54%, dos punts més que el març, i un 34 % contraris, 5 punts menys. Per partits, els socialistes augmenten a un 51 % en el seu suport, i tant CIU com ERC es mantenen.  Pel que fa a la sentència del TC, un 48 % creu que no te legitimitat, amb un 57 % que nega que pugui pronunciar-se sobre una llei ja votada, i proposen diferents formes de resposta, des del govern de concentració a avançament electoral, donant la culpa al PP 39 % i PSOE 28 %. En el tema de la independència, un 37 % de catalans es mostren favorables i un 41 % contraris, amb un 22 % indecisos. Això dona gairebé un empat tècnic, amb aquesta diferència de quatre punts, que el novembre de 2008 era de catorze, l’octubre de 2009 d’onze, i el març passat de vuit punts, això dona més força a enquestes com El Periodico el desembre, amb una diferència encara més curta de 1,6 punts, i altres com la UOC, que ja donaven majoria als partidaris de l’estat propi.

 

Aquest rotatiu, gens sospitós de voler un estat propi per Catalunya, i sempre alineat amb la via autonòmica espanyola, i que ara dona tot el seu suport a la seva esperança en forma de victòria de Convergència, per seguir mantenint aquesta letargia catalana pels segles dels segles amb una idea de canvi, que tant sols es reflectiria amb les cares, desprès de la suposada davallada socialista i la fi del tripartit. De totes maneres, les enquestes sempre s’han d’agafar amb pinces, i veure els seus interessos, encara que van marcant tendències, i una d’aquestes, es l’augment de l’independentisme, en alguns casos ja majoritari, i en altres retallant a cada enquesta la diferència amb l’autonomisme. Aquest es el cas de la Vanguardia, on l’atzucac en que ha entrat Catalunya, sobretot per la crisi sense poder per afrontar-la, i amb el llast de l’espoli fiscal, i el fracàs de la via estatutària pendent de sentencia, donant a entendre que allò que van voler vendre a la falsa transició en forma de pacte i de millora de llibertats en un futur, simplement era un engany més de l’estat espanyol, i amb tota la seva violència, ens marcaran els límits totalment insuficients, i allunyats de les necessitats catalanes.

 

També hi ha ajudat molt el tema de les consultes, on alcaldes socialistes ja hi ha donat suport, i han trencat una mica els esquemes d’aquest partit alineat amb els populars amb el rebuig a la democràcia participativa, si exceptuem aquesta enganyifa de la Diagonal, i també les contradiccions per amagar una nova força independentista, què donarà visibilitat al projecte d’una vegada per totes, i que trencarà el sistema submís actual en el Parlament, posant en evidència aquests suposats líders, que tant sols volen seguir jugant a aquest joc macabre de l’autonomia espanyola, tant nociu pels nostres interessos.

 

En definitiva, i per rebatre aquells que diuen que això no toca al no ser majoria, hauran de començar a buscar un altra excusa, ja que l’ascens es imparable, i les opcions ja son optimistes, i amb possibilitat de victòria.  Ara cal demostrar-ho en les properes eleccions, sinó tot això no servirà de res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.