ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL RETORN DEL FEIXISME

Aquest cap de setmana, Pablo Iglesias en el seu discurs a Catalunya en suport del seu candidat, culpa l’independentisme de despertar el fantasma del feixisme.

Segons ell, buscan aquest objectiu o volent el mateix, han despertat aquest fantasma, que es l’amenaça més gran per a la democràcia. De fet el candidat Xavier Domènech al seu costat ha seguit els atacs a l’independentisme afirmant que els diversos fulls de ruta han fracassat i han fet retrocedir el país, fent oïdes sordes a les acusacions d’Iglesias com si tal cosa.

Unes paraules molt greus, que de moment no han tingut resposta i crec caldria contestar. Unes acusacions com aquestes son impròpies de qualsevol dirigent en una democràcia. Caldria dir-li que l’independentisme no es una capritx o una cosa a l’aire. Es la voluntat popular que durant els últims 7 anys ha omplert places i carrers i ha portat a una majoria al Parlament que amb un programa electoral validat per la societat catalana democràticament ha intentat complir amb el mateix com no hauria de poder ser d’altra manera, i sempre amb la petició de diàleg per davant.

Per tant les seves paraules son una falta de respecte a la ciutadania catalana, ja acostumada a sentir tot tipus d’estirabots des d’Espanya, insults i mensypreu inclosos, per altra banda un insult als representants escollits i partits que simplement han intentat complir la part del seu contracte. Entenc que la democràcia no es entesa així a l’Estat, però es que tampoc ho es com podem anar comprovant.

El feixisme que ara ha descobert, no ha despertat, simplement no ha marxat mai. La falsa transició espanyola dirigida precisament per aquells que van portar les regnes de la dictadura i els posteriors 40 anys seguint amagant la realitat de la mateixa i deixant els botxins com herois i les víctimes condemnades per sempre ha estat una constant palpable. La Fundación Francisco Franco subvencionada per l’Estat per lloar el dictador i la Falange, el partit del règim perfectament legal per sorpresa de qualsevol democràcia occidental. Una memòria historica sempre de fireta i aturada i una Constitución que es fonamenta amb un exercit per garantir la unitat territorial i una indissolubilitat d’un Territori per damunt de la voluntat popular.

Això, entre d’altres coses Sr. Iglesias, se’n diu feixisme i res te a veure amb l’independentisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.