ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL PASSAT NO HA CADUCAT

Un tribunal ha aturat la substitució de les plaques amb noms franquistes de carrers d’Alacant. Dit així sona fort, indignant i tots els qualificatius que es puguin posar, però simplement es l’Estat espanyol.

El Partit Popular mitjançant els tribunals ha aturat un acord del Govern local de color contrari que emparant-se amb la llei de memòria històrica havia començat a retirar les plaques feixistes dels carrers, concretament 46 amb noms com José Antonio Primo de Rivera o División Azul.

La jutgessa ordena aturar la feina i restablir les plaques que ja s’havien canviat. Tot un retorn al passat i a la burla a la historia i a la democràcia.

Un episodi més on concretament un partit que recordo va tenir com a President un ministre de la Dictadura amb les mans tacades de sang i que mai ha condemnat el franquisme, mitjançant la seva eina preferida, els tribunals, atura complir una llei aprovada que amb llacunes podia fer avançar la recuperació de la memòria i retorna els noms d’aquests criminals feixistes amb l’honor de posar nom als carrers de la ciutat, com a premi.

Realment, es una prova més de la falsa transició espanyola, de la perduració del règim amb diferents autors, però les estructures idèntiques, amb un sistema que segueix enyorant la dictadura i que protegeix els botxins i condemna les víctimes indefenses, passant per sobre de les normes més elementals de qualsevol democràcia, que simplement es el nom. Alhora els vençuts segueixen sent una mena de proscrits per certificar aquest món a l’inreves que ens volen vendre. Un Estat que no vol evoluciona i on qualsevol demócrata hauria de dir prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.