ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIGNITAT I FUTUR

La llei de reparació de les victimes del franquisme i l’anul·lació de tots els judicis on van ser condemnats catalans de manera arbitraria i per motius polítics amb tribunals totalment deslegitimats pel règim que representaven ja es un fet.

Ahir el nostre Parlament va fer un acte de dignitat i de trencament amb un règim del 78 totalment curcat i ancorat encara 40 anys enrere. Ha decidit el futur i la condemna del règim feixista, posant les víctimes, no com a culpables, cosa que l’Estat encara sembla ho assumeix, sinó com a víctimes que mereixen un reconeixement, i al mateix temps posar els botxins com el que els correspon i no protegits per un Estat que frena les ordres internacionals per judicis contra crims contra la humanitat, com el cas de Martin Villa recentment condecorat i humiliant d’aquesta manera i un cop més els represaliats i victimes del règim del terror.

Voldria destacar que ahir, el Parlament va fer un acte de sobirania plena, desmarcant-se de la política errática de l’Estat i de clara protecció del passat fosc, donant un pas lógic per unanimitat. Voldria destacar les paraules del portaveu del Partit Popular, on vam poder sentir de la seva boca i per primer cop en aquest partit una condemna explicita d’aquests judicis i del règim dictatorial. De fet mai ho hem sentit per boca dels seus dirigents nacionals espanyols, cosa que després de 40 anys de suposada democràcia seria preocupant. De fet un Partit on algun Ministre de la Dictadura hi ha tingut cabuda ja no seria una cosa normal. Per tant enhorabona per aquest gest de normalitat.

En definitiva un pas important per la memòria histórica i la restitució de les persones. Un fet que una societat necessita. Oblidant i protegint els botxins, deixant els morts enterrats als vorals de la carretera no es de rebut. Una prova més d’un sistema podrit i hereu d’un règim que no vol deixar enrere i un Parlament que vol mirar el futur sense oblidar el passat com correspon a una vertadera democràcia que respecta als seus ciutadans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.