ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

100 DIES PER LA CONSULTA

Com ja sabem, 5,5 milions de catalans votaran el dia 9 de novembre el nostre futur polític. Hi haurà 5 o 6 mil urnes per la llibertat en prop de 2 mil punts en tot el territori. Una llei que li donarà cobertura legal, un cens perfectament delimitat, i com sembla totes les garanties per exercir la democràcia en forma de vots. Sabem que no ens ho posaran fàcil, però depèn de la nostra determinació, i com sempre he dit, l’11 de setembre representa una empenta definitiva per nosaltres i pel món en general.

Parlant de l’11 de setembre ja sabem que l’anomenada Sociedad Civil Catalana ha anunciat una mobilització a la ciutat de Tarragona, i que d’entrada ens indiquen que no serà nombrosa, una bona manera de llepar les ferides abans de començar. Realment aquesta entitat amb suports a nivell econòmic, però crec que poca base ens diu que el seu lema serà “Recuperem el seny, recuperem la senyera”, i diu voler recuperar la festa de tots i rebutjar la rauxa sobiranista. 100 mil euros de cost i recuperar una senyera segons diuen embrutada amb l’estel. Alhora reconeixen que l’independentisme pot mobilitzar molt més.

No hi ha dubte de les forces fosques que s’amaguen amb aquesta plataforma, i coincidim amb voler revaloritzar la senyera, però amb una diferència, aquesta no serà on li correspon, sinò es amb un estat lliure. Ningú amb més ganes que l’independentisme te d’abandonar l’estelada i agafar la nostra bandera com qualsevol país normal , no hi ha dubte.

Per altra banda, ens diuen que el cost ho pagaran els seus socis, em sembla una festa extremadament cara per un sol dia i per la quantitat de socis que pot tenir. En aquest capítol ja hi entren els Godo de torn que pagaran la festa simplement per evitar la democràcia. Ells mateixos ens diuen que l’independentisme te més poder de mobilització, suposo que es deuen preguntar la causa, i la primera que els hauria de venir el cap, es que potser una majoria de la societat catalana vol aquesta opció, i la vol passar per les urnes com fan els llocs civilitzats.

El que no es pot es intentar imposar la dèria d’uns quants a la majoria, això te qualsevol nom menys democràcia, i apart d’una manera tant matussera com aquesta, embrutant el nom d’una ciutat com Tarragona que com diuen va ser capital d’Hispania, cosa que no significa res en el fet d’associar-la a l’Estat espanyol de per vida, potser caldria de deixar de mentir a la gent sobre la historia que es la que es. Aquesta ciutat si la ciutadania lliurement decideix ser un Estat el 9 de novembre passarà a ser una de les capitals més importants del mateix amb tot els que això comporta, cosa que sembla no els interessa massa.

En definitiva i com diu la campanya Ara ès l’Hora, i tota una nació vol decidir, cosa que no aturaran aquest lobby conegut com el “Puente Aereo” i creador de mil i un paranys per evitar la democràcia.

  1. Bon dia,
    a tot això no diuen ben bé la veritat. Tarragona no ha estat mai capital d’Hispània per un senzill motiu, mai va existir una província anomenada Hispània dins l’Imperi romà. Tarragona va ser capital de la província anomenada Hispània Citerior (a la península n’hi havia dues més, la Bètica i la Lusitània) i més tard aquesta província es va dividir en tres i Tarragona continuà sent capital de la Tarraconense que venia a coincidir amb la conca de l’Ebre.
    Que potser aquesta gent vol suggerir que ja existia Espanya dins l’Imperi romà però no, no va ser així mal que els pesi. Són divertits, van a fer la seva a Tarragona per a exhibir-la com a símbol d’una unitat que mai va existir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.