ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS TENTACLES DEL SISTEMA

El poder segueix bellugant els fils amb les seves diferents formes per controlar una societat que en un percentatge gran pot ser manipulada amb docilitat, tot un caramel pel sistema.

Ho veiem amb les tristes imatges de l’invasió del Capitoli a Washington per part de seguidors de Trump i que tantes imatges ens ha donat. Els partits espanyols s’han afanyat a comparar aquests seguidors de Trump amb l’independentisme i defensar un suposat ordre i llei, sempre la seva i la que no permet canvis per una societat encara que els reclami.

S’ha incidit molt amb la barbarie d’aquests personatges i el populisme fatxenda de Trump, però res es diu sobre la legitimitat de la gent que en el seu dia el va votar i portar a la presidència, amb el missatge que semblaven vots de segona davant la puresa dels altres encara que fossin menys. Per altra banda ningú sembla que es pregunti com una acció ja avisada fa setmanes a les xarxes va poder entrar i passejar com si res amb el teòric edifici més vigilat del món, com es el Capitoli que amb una dotació molt minsa no va oferir cap resistència, tot plegat fosc i incomprensible.

Com molts capítols de la història, alguns fets semblen incomprensibles, però evidentment el sistema es darrera per seguir amb la seva manipulació i relat interessat.

Es parla de Trump com un feixista, però cal dir que el proper President no seria precisament un exemple de social democràcia, igual com no ho era en el seu dia Hillary Clinton, fills de l’establihment del poder.

Vull dir amb això que fraus electorals per demostrar a banda, les coses sempre tenen dobles lectures i sobretot veure el focus des de lluny per poder destriar la intencionalitat de la realitat.

A Catalunya ara tindrem eleccions, de fet les darreres eren il·legitimes, ja que van ser convocades pels mateixos que han fet un cop d’estat en forma de 155 i els partits independentistes hi van participar validant aquest frau en tota regla, ara hi ha molta publicitat pel vot per correu amb la pandèmia com eina per argumentar, però caldria estar alerta amb la fàcil manipulació del mateix i en un context com l’Estat seria convenient prendre precaucions per evitar noves tupinades, que el vot presencial en urna no deixa.

No vull crear alarma, ni assegurar res, però si que se que això es l’Estat espanyol, el context es el que es, i ja hem vist com la repressió i les condemnes sense cap base sòlida son a l’ordre del dia, res ens ha d’estranyar ja dels tentacles d’aquest poder.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.