ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA UNITAT SAGRADA

Quan sentim coses increibles, mantenim les reserves sobre la informació, però aquesta ja passa de ridícul i indignació amb segons quines afirmacions.

Posaré dos exemples ben clars, el primer Maria Dolores Cospedal afirmant amb rotunditat que l’acord signat per PSOE i Ciudadanos amaga la celebració d’un referèndum per Catalunya i per tant no garanteix la unitat d’Espanya. El segon la consulta socialista a la militància avalada per la mateixa, i que concretament a Catalunya tant sols vota un 31% de la militancia que contrasta amb el 52% de l’Estat, cosa que planteja diverses preguntes. Recordo la pregunta era “El PSOE ha assolit i proposat acords amb diverses forces polítiques per donar suport a la investidura de Pedro Sanchez a la presidència del Govern. Dones suport a aquest acord per formar un Govern progressista i reformista?”.

Realment esperpèntic la dirigent popular mentint descaradament, el document signat del pacte diu ben clar que no tenim cap dret a cap mena de referèndum. Alhora la posició dels dos partits expresada per activa i per passiva ha deixat ben clar que son contraris a qualsevol tipus de dret a decidir per Catalunya. El discurs i la posició exactament la mateixa i contraria a qualsevol estandard minimament democràtic. Tanmateix Cospedal no veu del tot blindat aquesta retallada de drets pels catalans, com ho proposa fer, vol enviar els tancs a cada ciutat per garantir la “una grande y libre”, prohibir les nostres institucions com a mesura preventiva o que se li passa pel cap, potser que ens ho aclareixi.

Per altra banda la consulta socialista a Catalunya no es per tirar coets. La participació arreu es molt menys que les primàries passades, i especificament pel que fa al PSC es molt pobre, un 31% no es massa significatiu, tot hi així ho donen per validat. Es curiós veure com un 48% de votants favorable a la independència en les últimes eleccions de cap manera es pot admetre i en canvi un 31% en aquest cas es perfectament viable. També es una cosa que ens haurien d’explicar, ja que les matemàtiques suspenen, en canvi la demagògia suma perfectament.

En definitiva un pacte progressista de dos partits a la dreta i que atempten contra els principis bàsics de qualsevol democràcia. Tot perfectament normal en la Espanya que coneixem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.