LA TÀCTICA ENQUESTES

Tots sabem que com més va avançant els dies, les setmanes i els mesos, les mesures per part de les clavegueres de l’Estat per deslegitimar el 27S, negar-lo o enfrontar-nos amb baralles fraticides per evitar el que veuen inevitable augmentaran i molt.

Ara han utilitzat el Grup Godo, amb la Vanguardia al capdavant amb una enquesta cuinada per incidir que les forces sobiranistes no sumen, per cert amb un oblit com la CUP, deu ser una casualitat i sense reparar que el que presenten a l’altre costat de la balança es senzillament dessolador. Veiem que partits com PSC o PP perden bona part del seu suport, ja poc a aquestes alçades, i aquest va a parar a Ciudadanos aquest espanyolisme barnissat de modernitat, però que simplement arrossega votants de la seva banda, o sigui un nou repartiment per tornar a quedar igual on erem.

Per la banda sobiranista, veiem CIU que tard o d’hora resoldrà el problema Duran i que si perd suports, van directament a ERC que fen les coses amb encert augmentarà, però si es mira el melic i els seus propis resultats pot ser un bon cistell de vots pel tercer actor en discòrdia la CUP, i més si es confirma com a candidat el mediàtic Antonio Baños. Fet i fet una cistella que es reparteix però no perd pistonada, amb una majoria com la que ara gaudeix, i amb camp per correr per fer-la encara més gran.

El que ens diu l’enquesta de la Vanguardia es simplement això, per tant no desesperem amb titulars de pa sucat amb oli, i analitzem la situació real. Depèn de nosaltres i els nostres partits en aquests últims 5 mesos d’aconseguir una victòria incontestable i posar fil a l’agulla a l’estat propi amb un aval democràtic fora de tot dubte, i un Estat Espanyol que veurà com finalment no pot impedir que la realitat tregui el cap i amb tossuderia reclami el seu espai.

Els paranys i son però menys. Una amenaça seriosa com Podemos, veiem com dia a dia es va desinflant, aquest monstre creat a cop de televisió i en clau catalana per impedir el nostre dret a decidir arribarà el 27S molt més desgastat del que ja es a hores d’ara, i l’aposta sucicida d’Iniciativa per salvar els mobles al seu costat es veurà una nova errada política que pot convertir aquest partit en poc més que un cadaver polític gràcies als seus dirigents.

En definitiva, motius per l’optimisme tots, però cal treballar de valent i amb tot el seny que en siguem capaços.