ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L?ESTUDI CENSURAT PEL PSOE-C ELS DEIXA DESPULLATS

Sense categoria

Arrel d’un estudi confidencial dels resultats electorals de les municipals 2007, i on l’analista Arturo Moreno destacava una sèrie de conclusions com la relació negativa de parlar català i votar socialista, es va decidir censurar, i posar una clau d’accés per consultar el document a la web socialista, però la xarxa s’ha encarregat de divulgar-lo.

Efectivament, com ahir denunciava un altre blocaire, en Xavier Mir, les esperances de la loteria han tapat aquesta noticia que crec força interessant de les interioritats d’aquest partit, i què ara un cop s’ha tret oficialment la mascara son entenedores.

 

Desprès d’un estudi detallat sobre poblacions  majors o menors, i el tipus de votant de cada partit i els seu perfil, amb comparatives amb les ultimes comeses electorals, arriba a una sèrie de conclusions que resumiria en els següents punts:

          El percentatge de participació a les municipals es 11 punts mes baix que les Generals (suposo es deu referir a les espanyoles), i encara pitjor a les autonòmiques.

          Les mitjanes de vots PSC-ICV respecte a CIU-ERC els son favorables, però amb una tendència clara a capgirar la situació.

          La principal font de vots del partit son de persones nascudes a la resta de l’Estat, que com a perill marca que son mes abstencionistes, i compara aquest vot que comparteix amb el PP.

          La penetració en els municipis on mes es parla català es negativa amb una tendència clara a la baixa.

          El PP esta penetrant en les zones de influencia socialista

          El votant socialista considera CIU i ERC com a companys de viatge, i la correlació de vots amb aquestes dues formacions sempre es negativa pel PSC.

          Constata la preocupació per la abstenció, i Barcelona com a fenomen particular en les ultimes 5 eleccions han perdut un 15,42 %, amb especial atenció als barris de mes classe obrera i immigrant, on fa referència a l’augment de ERC, ICV i PP.

 

Crec que son dades ben entenedores del tipus de perfil de votant del PSC, majoritàriament nascut fora de Catalunya i amb llengua castellana, o sigui poc integrat a la realitat nacional del país, també destaca que el seu referent es el pol espanyolista representat per ell i el PP amb el què es disputa el vot contra el nacionalisme com enemic a batre. La gent arrelada a Catalunya i amb la nostra llengua es un espai poc apropiat pel seu desenvolupament, i li preocupa especialment les pèrdues a Barcelona on a la zona industrial metropolitana es el seu feu mes nombrós, i on veu com cada cop mes la gent obre els ulls veu al seu voltant, i observa els serveis i tracte què te respecte altres comunitats.

 

Entenc la preocupació, ja que a pesar de portar 5 anys al govern amb l’ajuda dels dos altres partits i el seu servilisme, i dominar totes les parcel·les de poder no aconsegueix sumar futurs votants, al contrari les enquestes son a la baixa tant a Catalunya com a les municipals, on a Barcelona per primer cop en una enquesta perdrien l’ajuntament a mans de CIU, i nomes es mantenen en les eleccions espanyoles, on se’ns dubte els votants els consideren el seu espai natural com a sucursal del PSOE a Catalunya, i amb la seva lluita contra el PP per les Espanyes.

 

El temps col·locarà a cadascú en el seu lloc, i finalment les intencions ocultes acaben sortint a la llum amb fets i no paraules com diria un que jo se.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.