LA LLEGENDA DEL DRAC DE VILARDELL

Foto: Espasa de Sant Martí, protagonista de la llegenda del Drac de Vilardell de Sant Celoni. Exposada al Musée de l’Armée de París.

I avui, la que per mi és la millor llegenda del nostre imaginari. No només per la potència de la llegenda, ben travada, ben situada a l’entorn històric i geogràfic, sinó sobretot pel seu imaginari. Amb l’imaginari de la llegenda podem bastir part de la nostra història: El drac, el mal, la terra, .. l’espasa, l’instrument de trencament. El mirall com a armadura per veure la pròpia lletjor de l’ànima. En fi , una llegenda impressionant i que avui us presento en àudio, però també us enllaço uns passatges del llibre “Vilardell i Sant Martí de Montnegre – El bosc mediterrani dens i les perxades de castanyer.” de Sara Piqueras, Martí Boada i Georgina Rodoreda. Publicacions de la Rectoria Vella, editat per l’Ajuntament de Sant Celoni i en el que em van demanar parer sobre la llegenda. Si la voleu escoltar podeu clicar aquí o al dessota.Quant a ramonverdaguer

Si hagués de trobar un sol mot per definir-me, diria: aprenent. Aprenent de viure, d'estimar, d'escoltar, de donar, de fruir, de descobrir, de llegir, d'estudiar, de pensar, de parlar, d'escriure, de mirar, de sentir, ... Aprendre, sempre aprendre. I si em demaneu un lema, posaré la mà al sac d'en Salvat Papasseit i diré: Al llavi una flor i l'espasa ferma!
Aquesta entrada ha esta publicada en CONTES. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a LA LLEGENDA DEL DRAC DE VILARDELL

  1. Anònim diu:

    Una gota de sang caiguda un català al Principat una i altra vegada.

Deixa un comentari