ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES COSES CLARES

El títol del post amb el clares, tant podrien ser per la claredat com per la Clara Ponsatí que ha lliurat una carta al President Aragonès aprofitant la seva visita a Brussel·les i on aquelles veritats incòmodes que es volen silenciar surten a la llum.

De fet, el frau o engany al 2017 es atribuible a tot el Govern de llavors, encara que cadascú amb la seva mesura justa, pel pes que hi podia tenir en aquell executiu. Segurament la persona que més legitimitat pot conservar es la Clara, el seu pas efimer de 3 mesos era bàsicament per assegurar les escoles pel Referèndum, cosa que va fer i no se li pot acusar de participar en el frau de la independència invisible i sense preparació feta, ni tant sols en la desobediència a la llei mateixa aprovada en el Parlament i que deixava ben clar les conseqüències del referèndum de l’1 d’octubre i els passos a seguir.

Per tant la seva veu critica perquè ens entenguem no es com el frau de Podemos ara per exemple criticant i posant les mans al cap per la visíta del Monarca emerit com si fossin a l’oposició, quan en realitat son part del Govern i per tant coresponsables de totes les decisions. Com deia a la carta demana un canvi d’estratègia ja que la desescalada fins ara no ens acosta a la independència, ni tant sols la te com objectiu. S’hauria d’haver esmenat les errades que van impedir culminar-la al 2017, i per contra feu un retorn a l’autonomisme amb la ficció d’una negociació entre iguals que no existeix. Espanya evidentment ho ha aprofitat per seguir l’assimilació de Catalunya i retallar encara més les nostres llibertats. Un clar exemple es la petició de diàleg una paraula buida de contingut i que nomes ha denotat feblesa i deixar de ser un problema per l’Estat sent encara més dèbils. Ha afeblit la nosta posició a Europa ja que ja no ens presentem com un problema. Es mostra contrària a uns Jocs Olimpics espanyols que encara afavoriran més la sensació de que el problema ha acabat, i ho rebla dient que la democràcia espanyola fa aigues per tot arreu i ara seria el moment d’aprofitar-ho amb una revolta generalitzada que no es podria aturar. Si seguim el camí actual la Generalitat no serà un aliat, sinó un entrebanc per l’autodeterminació.

Paraules clares cap un Govern autonomista a la deriva que cada cop enfonsa més el nostre procés nacional, les coses clares.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.