ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DNI DE LA REPÚBLICA

El carnet que el Consell de la República ha posat en circulació mereix tot tipus de comentaris. Evidentment per part espanyola el rebuig i la mofa del President Sanchez dient que no serveix per a res però val 9 euros.

Cal posar les coses en context i veure que el carnet de moment i fins que no es demostri el contrari es dins la política dels símbols, una mena de recordatori del que podria ser i no ha estat de moment, encara que evidentment no te cap tipus d’utilitat pràctica i el cost a que es refereix Sanchez s’uneix a tot aquell marxandatge que el procés ha generat i que en anys on cada passa era un apropament a l’objectiu podia gaudir d’un sentit i el tenia, però amb la situació actual evidentment l’ha perdut.

El carnet del Consell de la República, es si voleu la mostra de que la flama encara és viva, però també de que el simbolisme no porta a alliberar pobles i que les accions han de ser efectives i palpables. Nomes amb símbols, paraules o intencions no s’allibera un territori d’un Estat tant allunyat de la democràcia com pot ser Espanya, i ho hem vist amb les propies carns. Caldria que els nostre prenguessin nota d’això, ja que segons quins gests o proclames sonen a burla a la ciutadania ja farta d’enganys i incompliments flagrants de tot tipus.

El Consell de la República no dubto ha de ser una bona eina, però de res serveix, si totes les forces no hi son, o si des de les pobres institucions catalanes no s’assumeix que s’ha de delegar segons quines accions o debats fora de l’Estat amb un context de repressió i d’haver declarat una República en base als resultats d’un referèndum avortades per la violència policial i judicial amb presos polítics i exiliats.

Dins aquest marc, el carnet pot tenir un sentit, ara bé, si escoltem els nostres representants, els seus discursos i fets evidentment no en te cap. Pel que fa Pedro Sanchez, simplement amb les nostres actituds li posem amb safata les seves burles, esclar que si parlem de costos, potser s’hauria de preguntar tot els que ens suposa seguir amb aquest sistema corrupte espanyol a tots els catalans, segurament no li interessa aquest debat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.