SENSE VERGONYA

Ahir debat de candidats a les eleccions espanyoles i confesso no haver vist ni un minut però destacaria a la premsa d’avui la promesa de Sanchez de portar al President Puigdemont davant la justícia espanyola.

Efectivament, en Pedro Sanchez, vol penalitzar per llei la convocatòria de Referèndums il•legals i va prometre portar Puigdemont davant la justícia espanyola en un clar exemple del nul tarannà democràtic del candidat.

Parlar de referèndums en clau de il•legalitat i de dures condemnes en el codi penal per donar la paraula al poble en una teòrica democràcia dona idea del tipus de regim que defensa, aquell que no ha canviat i que la Transició simplement va emmascarar sense cap canvi. Aquest seria el representant de la teòrica esquerra que cada cop es més a la dreta, aquell que defensa un diàleg sense cap intenció d’agafar cap telèfon, aquell que insisteix amb la falsedat de conflictes de convivència, aquell que no li tremolarà el pols per aplicar un 155 i aquell que distingeix entre ferits de primera i de segona com vam poder comprovar.

De fet el seu nul tarannà del concepte democràtic va quedar demostrat quan va prometre el retorn de Puigdemont com si això fos assumpte seu, i no del poder judicial. De fet la separació de poders es un tema que no tenen clar i el poder executiu evidentment no pot actuar sobre temes judicials en qualsevol Estat democràtic, seria una norma bàsica que ja veiem brilla per la seva absència. Això seria suficient per ser invalidat com a candidat o per representar ningú, en canvi a l’Estat espanyol segurament guanyarà aquestes eleccions.

Sense vergonya, i amb total impunitat crec que queda demostrat la farsa d’aquests comicis i el convenciment per moltes raons però entre elles la falta de mínims democràtics en els candidats principals com a motiu per no col•laborar amb aquestes urnes i així validar una mentida sense miraments on curiosament Catalunya es l’arma de la qual tots parlen amb amenaces varies com a rèdit electoral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*