ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

VIOLÈNCIA DE GENERE

Aquest es un tema sensible per la societat, aquest allau de víctimes per violència masclista va més enllà d’uns simples fets brutals que no voldriem veure. Cal veure que ha fallat o que falla en una societat que diem civilitzada i que casos com aquests s’encarreguen de demostrar que no es així.

Una violència amb unes dades esfereidores i que porta darrera totes unes costums i maneres de fer que han quallat en un sector de la societat que distingeix entre homes i dones per tot i amb tot sense posar el terme persona i la valoració de les seves capacitats en funció d’això. Una societat que ha rebut una educació on la dona en aquest cas ha estat presentada com a objecte sexual i amb una missió clara en el món predeterminada i on certes coses pel simple fet del seu sexe li son negades amb un esglaó d’inferioritat que com deia part de la societat ha assumit i que comporta aquestes brutals agressions, comportaments i malauradament morts que vivim.

Un dels sectors que ha contribuit amb aquesta impunitat no hi ha dubte que es l’esglèsia i particularment amb refereixo a la catòlica, evidentment no l’única, però que posa a la dona sempre en segon pla i amb un missatge que no ha evolucionat des de les cavernes.

Ara, però veiem com en els casos de Montserrat o Constanti recentment sumats a milers de casos per tot el món i que no para de creixer i ser denunciat com la depravació d’aquesta entitat amb la pederastia per bandera i la impunitat com a senyal suposo divina.

Veiem atònits els que no som creients com els casos es van multiplicant i no hi ha cap investigació a nivell global amb un tracte igual a la ciutadania fora de l’esglèsia. Tampoc veiem gaire escàndol per part dels seus creients o seguidors i on tot queda tapat per aquesta funció sembla miraculosa d’aquesta empresa i els seus directius i treballadors.

Potser cal avançar com a societat madura i denúnciar i exigir mesures contra aquesta plaga i una també violència de genere, que sembla els col·lectius feministes per exemple no contemplen, i el poder de les societats que ens regeixen tampoc. La investigació, clausura i detencions crec seria el millor homenatge a les victimes i un clar senyal de que la societat evoluciona i deixa enrere una coacció que sota el paraigues de la por i la superstició ha estat impune amb els seus crims sense càstig.

Despertarà la societat algun dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.