ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA LLISTA DE MOROSOS DE MONTORO. TOTS?

Sense categoria
El ministre espanyol Montoro anuncia que farà públics els noms de grans morosos i defraudadors, declarant que es tracta que paguin amb rotunditat. Una llista que forma part de les mesures que vol aplicar en defensa de la llei de mesures tributaries, i que res te a veure amb l’amnistia fiscal per grans defraudadors que han propugnat fins ara, i que s’haurà de veure si la llista es selectiva o inclou per exemple el govern espanyol, i el seu deute amb Catalunya per posar un exemple. Tot un desgavell de grans proporcions amb un estat de dret de fireta i un ministre de tant baix nivell.

Efectivament, Montoro  va anunciar que el govern espanyol estudia la manera d’adaptar la normativa vigent per publicar una llista de grans defraudadors i morosos a la Hisenda Pública, que va recordar que a Gran Bretanya i Irlanda ja funcionen. Parla de perseverar amb la lluita contra el frau fiscal, la llista ha de ser amb independència de la seva activitat econòmica i condició, o sigui persones físiques o jurídiques. En principi el portaveu socialista dona suport demanant els que es van acollir a l’amnistia fiscal que critica que no pagaran ni tant sols el 10%. El Ministre parla de recaptar més i millorar l’equitat del sistema tributari per fer real el principi de la capacitat de cada contribuent.
La situació econòmica espanyola es un desgavell de grans proporcions, i ministres com Montoro son personatges que la fan realment així. Desprès de promocionar una amnistia per defraudadors declarats, i que amb un simple i minso pagament del 10% del seu deute ja donaven validesa al seu frau, i es passaven pel forro el principi aquest constitucional del pagament acorde a la capacitat de cada individu, i al mateix temps era un greuge comparatiu respecte altres delictes fiscals menors perseguits. Per altra banda els casos que cita com exemple poc tenen a veure amb la situació espanyola, ni com a situació d’Estat, ni manera d’aplicar aquestes mesures. O sigui i com exemple de la seva total desorientació i coherència a optat pel blanc i pel negre en molt poc temps. Arribant a la famosa llista de morosos, la perversitat indica que serà selectiva, ja que l’Estat espanyol es un dels principals morosos amb el deutes impagats a Catalunya, i no crec que sortin a la llista. Per altra banda aquest escarni públic es simplement una operació d’imatge de cara a l’opinió pública, però que no amaga cap postura real de solucionar el problema.
En definitiva, un autèntic descontrol amb el qual hem de conviure, i on Catalunya no te ni veu ni vot, i dona idea que es molt urgent la creació de la hisenda pròpia com a primer pas per recaptar els nostres impostos, i fer front així a l’ofec econòmic, i el principal moros amb nosaltres i que a damunt ens obliga  a complir amb un dèficit impossible, que ha de ser el primer xoc de trens amb l’Esta espanyol i aquesta farsa anomenada Estat de dret espanyol amb ministres com Montoro i Wert com exemples clarificadors. Per tant llistat de morosos, però tots sense excepcions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.