BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

ESMORZAR DE SANT ESTEVE 26.12.2006

Per Joan Lladó

Bé, ja s’han acabat els tiberis i tornem a les patates bullides i les bledes fins el darrer dia de l’any, que més que tiberi, és una llarga nit amarada d’efluvis etílics.
Ahir i com cada any des del 1.983 aproximadament, qui sàpiga l’any amb certesa que m’ho digui, vam fer l’esmorzar de Sant Esteve i, com en els darrers quatre ò cinc anys, al restaurant Can Batlle de Dosrius. Vés per on, com que no en tenim prou amb el que ens donen a casa, hem d’anar a endrapar a fora. Per fer una mica d’història, us diré que començàrem aquestes trobades a can Lleuger (Bar Deportivo) a Argentona.

En aquella època, en acabar l’esmorzar, alguns començals anaven a jugar el torneig de bàsquet de nadal al “centru”. Cap als noranta, anàvem a fer un tomb per païr i ens acostàvem fins la vinya de can Serra.
Posteriorment, el lloc de trobada fóu al Bar Núria, també d’Argentona, quan era regentat per la família Comas. Retornàrem algun any a can Lleuger per acabar, finalment, a Can Batlle. Enguany ens hi aplegàrem vint-i-tres ganàpies. Alguns d’aquests elements m’han demanat de fer una mostra gràfica de tot el que poguem recollir de tots aquests anys.
Ho farem. Ens hem marcat l’any 2010 i posats a treballar-hi, hi afegirem les caragolades. Us adjunto un parell de fotos del darrer esmorzar: la colla de bici que arriben sempre suats a taula, la seva ferralla i la dels lleganyosos que l´únic que han bellugat abans d’entaular-se és, per no dir una altre cosa, la barra de l’intermitent.
Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.