ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CHACON: ADÈU A CATALUNYA I A LA DEMOCRÀCIA

Sense categoria
El text presentat ahir a votació al Congreso de Madrid deia” El Congrés dels Diputats insta al Govern a iniciar un diàleg amb el Govern de la Generalitat, a favor de possibilitar la celebració d’una consulta als ciutadans de Catalunya per decidir el seu futur”. El resultat per si algú encara no ho tenia clar, ens diu que PP i PSOE principalment no tenen cap voluntat de diàleg, i neguen la democràcia i els drets dels ciutadans catalans, els quals mantenen segrestats per sempre més, hi podríem afegir la Carme Chacon, que ahir definitivament va acomiadar-se de Catalunya, i de passada deixant clar que el seu dubtós tarannà democràtic quan es tracta dels catalans. De fet, res que no sabéssim ja, amb la notícia posítiva del desmarcat del PSC, no a favor de l’Estat propi, però si de la democràcia, cosa que hauria de ser normal en un país normal.

Grans titulars, però cap sorpresa, 60 diputats a favor i 275 en contra, el que es el mateix, un 75% dels diputats catalans a favor, cosa que esta acorde amb la societat catalana, i un 75% de la cambra espanyola en contra de cedir qualsevol dret democràtic als ciutadans catalans i un veto al diàleg, que deixa bastant inútil les properes trobades del President Mas amb Rajoy.  De fet la notícia ha estat el trencament per primer cop en unes votacions a Madrid entre els socialistes espanyols i catalans, cosa que demostra que el procés segueix ben viu i provoca adaptacions noves més ràpides o més lentes de tots els actors per no quedar fora de joc, o que la societat els passi per sobre. Es demostra que son dos realitats completament diferents, i els socialistes catalans veuen que amb la seva adscripció al costat de Populars i Ciudadanos simplement signen la seva defunció, ja que esta al costat de la xenofòbia i contra la base democràtica més elemental no pot donar gaires rèdits polítics. Aquest partit portava incorporat en el seu programa electoral el dret a decidir, i per tant, per coherència havia de votar a favor d’aquesta resolució. Els votants socialistes, argument portat per la Carme Chacon per justificar la seva no votació, i que justament ella ha traït un cop més anant en direcció contraria. Crec que amb un sistema electoral més proper on cada diputat pogués votar en consciència lliurement i prèviament explicat a aquests electors no hi hauria problema, però amb el sistema actual, defensant el simple programa electoral i avalat per declaracions de la mateixa Chacon fa pocs anys on veia perfectament normal votar diferent del PSOE, si era a favor de Catalunya, no te cap justificació, i la seva dimissió hauria de ser un fet. Es completament lícit que vulgui fer carrera a Madrid, però no volent enganyar l’electorat català que tant menysprea.
La resolució simplement parla de buscar un diàleg entre els dos governs per fer possible la consulta democràtica per decidir el nostre futur, sense donar partit per cap opció concreta, ella en canvi ens parla de ruptures, quan sap perfectament que des dels seus càrrecs ministerials s’ha caracteritzat per una vocació centralitzadora de l’Estat, sense tenir en compte les competències o drets autonòmics, en especial els catalans. Expressa clarament que no vol diàleg i no vol democràcia, exactament igual que els diputats socialistes i populars espanyols, la pregunta es que volen doncs, es bastant senzill, seguir exactament igual, uns ciutadans de segona, maltractats economicament i culturalment pels segles dels segles i sense rebre cap tipus de respecte per la nostra identitat, es a dir la nostra desaparició com a poble diferenciat, aquesta segurament si que la votaria la Carme, ja que ens diu que treballarà per unir aquest ponts de diàleg, però  a les primeres de canvi el nega.
En definitiva, la carrera de Chacon, si no ho estava ja, ha acabat a Catalunya, ha triat clarament i sense cap sorpresa es aliada de la manca de democràcia i del cop de porta a qualsevol reivindicació catalana per molt majoritària i pacífica que sigui. Adéu Carmen, i benvingut PSC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.