BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

LA TORRASSA DEL MORO 15.05.2011

Per Anscari Nogueras

Després de la sortida nocturna del divendres, el diumenge aprofitàrem per fer un tomb amb la canalla per apropar-nos a la Torrassa del Moro que aquest mes és oberta al públic els caps de setmana, i tots aquells que tingueu canalla o no , val la pena acostar-s’hi.

Torre romana coneguda per Torrassa o Torre del Moro, es troba a 15 minuts de Can Bordoi a una altitud de 412 metres.

És una magnífica torre cilindrica lleugerament cònica. Hom diu que era un punt d’avís per als pagesos, quan els recaptadors d’impostos del rei moro venien a fer la seva feina. La pagesia del Coll pujava a la torre i feia un gran foc per tal d’avisar els veïns del pla o sigui, de Llinars. Aquests tenien temps d’amagar els caps de bestiar del quals pagaven impostos.

La torre ha estat excavada en diverses ocasions. En les últimes excavacions s’ha comprovat que el basament és romà del segle II a.c., l’alçat de l’època medieval i la coronació del segle XX.

L’any 1906, el senyor Francesc Teixidó, molt aficionat a la cacera, adquirí una part de la finca de Can Puigvert, amb les ruïnes de la Torrassa. La Torre del Moro, la convertí en pavelló de caça.

Cedida per la familia Garcia Pérez al poble de Llinars del Vallès l’any 2009 i rehabilitada per l’Ajuntament l’any 2010.

Dades de la Torrassa:

Alçada total=8,30 m
Alçada de la part romana més antiga=4,36 m
Circumferència de la base= 29,60 m
Diàmetre interior= 5,50 m
Diàmetre exterior= 9,34 m
Gruix del mur= 2 m

Les fotos: cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.