BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

EL MÀSTER ES CONSOLIDA COM A MÀSTER 03.07.2008

Per Joan Lladó

En la sortida de dijous a la tarda en Martí ens demostrà, una vegada més, perquè és el Màster. El tan anhelat i tècnic tram trialer de la pedrera d’en Xeta, al vessant sud de la falda del Oriols, un dels grans esculls pendents de la zona, ahir fou superat amb una tècnica molt depurada.

Al pi, que es troba abans d’entrar a la part superior de la pedrera i al final del primer tram terrós, els que ens mirem la zona una mica de lluny, li fem pas perquè el veiem baixar concentrat i convençut: a dalt, al camí, ja havia tret una mica d’aire a la roda del davant per aconseguir més adherència. Volta molt bé l’arbre, acció que ja té el seu grau, i encara i passa perfectament el pas de roca amb la velocitat justa. Arriba a la llosa, el pas previ a les arrels, on damunt d’aquesta cal fer un gir a l’esquerra -la llosa té una important inclinació a la dreta- fent-ho amb exactitud i ben encarat. Si aquí, hom s’obre massa i resta a la part baixa de la llosa, la dificultat per entrar al pas d’arrels  s’incrementa considerablement, per no dir que és gairebé impossible amb les nostres bicicletes sense el risc d’esberlar-te el cap. Seguidament es deixa anar per travessar amb velocitat  les dues ramificacions que es troben de biaix i no veure’s travat per aquestes i, una vegada assolides, ha de frenar amb rigidesa perquè la pendent és considerable i, en ser  una acció tan brusca i ràpida, la roda del darrera li derrapa, tot i ser roca viva, granit; es redreça i baixa , ja eufòric, el darrers metres, més drets però sense dificultats, fins el pla de la pedrera.

Tots el felicitem i en restem admirats. També, cal dir-ho, amb una certa enveja. Són, més o menys, uns quaranta metres de recorregut amb un desnivell d’uns dotze o quinze metres que es realitzen amb un temps d’uns deu segons, i fan del conjunt un tram on s’hi barregen tècnica, fruïció i bellesa plàstica. No entro a parlar de basarda perquè ha de ser superada per les característiques esmentades. Ja per acabar, diem que resta totalment prohibit d’anar a provar la zona individualment.

A la nit al Casal hem celebrat amb pastes i cava els 61 anys que en Jordi va fer el dimarts 1. Per molt anys!!!!! i gràcies.

Ens veiem dissabte o diumenge.

Els corriolaires testimonis: Valentí T., Martí M., Anscari N., Manel T. i Joan LL.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.