BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

EDITORIAL ALPINA I BICICORRIOLS, AL PODI A LA ROGAINE 3 VALLS 25.09.2010

Per Joan Lladó

Dissabte els equips de l’Editorial Alpina i Bicicorriols, el primer format per l’Andreu Calvó, en Carles LLorens i en Joan Lladó i el segon per l’Albert Gómez i en Martí Montserrat vam participar en la segona edició del Rogaining 3 Valls 6 hrs. a Sant Feliu de Pallerols a la Garrotxa, organitzat per El Sarró.

Els resultats van ser prou bons, l’Alpina i Bicicorriols vam quedar en la segona i la tercera posició respectivament en la categoria d’homes veterans.

Aquest any, l’equip Alpina vam aconseguir quatre punts més respecte a l’any anterior, en total 121 amb el mateix nombre de fites, 22. El canvi d’estratègia -escombrar sense cercar les fites que més puntuaven- no ens va fer millorar substancialment el resultat, però tot i així, va ser una cursa molt gratificant amb un temps i un entorn magnífics. Records per en Ferran Bresañó que també participà en l’edició anterior.

També calia tenir en compte el handicap Andreu, el seu turmell esquerre malmès. S’equipà amb una pròtesi gentilesa d’en Sebastià, i tot i així, veient com anà la cursa, em sembla que no influï gens en el resultat final. Això se’n diu bona raça.

Haurem d’estudiar l’estratègia i entrenar-nos per millorar en la propera edició i aconseguir una puntuació al voltant dels 130-135 punts. Segons el meu parer, em decantaria en córrer més estona. I jo particularment, hauré de prendre’m seriosament l’entrenament setmanal del dimarts. El genoll esquerre em va fer la guitza al final de la cursa com mai m’havia passat. Manca d’entrenament o desgast per l’edat?

L’equip Bicicorriols, en la seva primera participació, també obtingué un molt bon resultat, 112 punts. Van estar molt a prop d’aconseguir-ne 120, però les badades també compten.

En definitiva doncs, sense estar-ne al cas i sense esperar-ho, els dos equips vam fer podi i ens n’assabentàrem quan ja érem de camí cap a casa tot fent la drecera del Mamalló.

De les 22 valises puntuades per l’Alpina, cal destacar la quarta, la número 65, col·locada dalt d’un turó, el Montcalvari, que l’abastàrem pujant pel dret i havent de fer una grimpada força exposada. Per començar, no estava pas malament.

La setena, la numero 79, era enmig del riu, damunt una formació travertiniana molt bonica. En la riera de Cogolls hi abunden les formacions calcàries d’aquesta mena com podeu veure a la foto que encapçala l’apunt feta per en Ramón Roura. En els salts d’aigua s’hi formen les toves com la del Molí d’en Murris. Foto del mateix autor que l’anterior.

També dins d’una aquestes formacions, en aquest cas en forma de cova, sota una gran tova, ens hi esperava la número 90, la nostra onzena. Dins la cavitat, els freds degotalls ens anaven mullant mentre esperàvem el torn per poder passar l’estret pas que ens menaria al control i a la sortida.

I per acabar, sense desmerèixer la resta de controls, el camí que ens duia de la 86 a la 47, al centre del mapa, ens oferia des d’una talaia natural a bona alçada, un espectacle gratificant: la visió dilatada en 360º: des de Pirineu fins el mar.

Quan l’organització hagi penjat les fotos, hi posaré l’enllaç.

Agraïments a l’Andreu i a l’Editorial Alpina per l’esponsorització de l’equip.

Fins aviat,
Joan LLadó.

Distància recorreguda: 25 km.
Desnivell + acum.: 1000 m.
Les quatre fotos fetes amb el telèfon: cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.