BiCiCORRiOLS Ciclisme i muntanya

O com atraure arítjols i esbarzers.

LES GORGES DE LA RIERA DE SALARSA ALTA GARROTXA 18.08.2007

Per Manel Trenchs

El passat dissabte 18 d’agost vam anar amb la canalla a fer una remullada a un lloc molt interessant i curiós, va ser a les gorges de la Riera de Salarsa prop de Beget a l’Alta Garrotxa. Són 3 grans basses on et pots banyar i a més fer un salts força atrevits des de les roques.

Com arribar-hi? Agafeu mapes, que tot se us ha de donar mastegat. Sota els camps de la Masia del Bolasell trobem a la dreta de la carretera un riu per on travessa un pont romànic. És a partir de llavors que cal trobar algun petit lloc per aparcar el cotxe i cal baixar caminant. La veritat és que no hi ha res indicat i per tant, cal conèixer el lloc.

Nosaltres vam arribar caminant a la segona de les gorges, on vam estar força estona i on també vam dinar. Aquesta és on es pot estar millor per estirar-se i menjar. Podem dir que vam estar força estona tot sols, i després de menjar vam anar a la tercera de les gorges, caminant pel riu. Recorregut que es pot fer amb uns 15 minuts i amb xic de compte.

Aquesta tercera és la més gran i espectacular, és aquí on pots fer els salts més agosarats i cridar al màxim, ja que quan arribes a l’aigua aquesta està força gelada.

En resum, va ser un dia molt interessant i que a més ho recomano per tots aquells que teniu canalla i voleu fer alguna activitat diferent i gaudir de la natura al màxim. Per cert, cal tenir molt clar que l’aigua és molt freda per aquests llocs.

I a més penseu que si teniu temps és pot anar a visitar el poble de Beget, amb la famosa església romànica de Sant Cristòfol (del segle XII), i a l’interior hi trobem la Majestat de Beget, que és de les poques escultures romàniques que es conserva en el seu lloc original.

Fins la propera,

Manel Trenchs

Les fotos, cliqueu aquí.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.