Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

15 de maig de 2013
1 comentari

Que no és un país? Que no és valencià?

Com que no hi ha problemes més importants per resoldre, el PP valencià ha decidit tramitar i aprovar una llei que prohibeix l’ús de l’expressió “País Valencià” en tots els àmbits on sigui possible. No em sorprèn la nova atzagaiada. Donar voltes al nom de la llengua, al disseny de la bandera o a la denominació del territori és una mena d’esport tradicional (i fatigant) de les dues grans formacions polítiques valencianes.

El que sí que sorprèn és que prohibeixin expressament usar aquesta denominació, si tenim en compte que figura a l’estatut d’autonomia. I bàsicament es va decidir fer-la figurar perquè és una manera d’anomenar el territori prou consolidada, d’ús generalitzat, que no va contra ningú i perquè és d’una lògica aplastant: es diu “país” perquè és un país, i es diu “valencià” perquè és valencià. Ni Cruyff superaria aquest raonament.  

No cal donar-hi més voltes. El PP valencià fa aigües per totes bandes i necessita distreure el personal amb qüestions simbòliques, agraïdes mediàticament i que donen molt de joc a les xarxes socials. Simbòliques i identitàries, allò que no interessa a la gent segons els seus companys de files del nord.

Per comprovar l’absurd de la iniciativa pepera només cal donar-li volta. Algú s’imagina una majoria parlamentària valencianista i progressista perdent un sol minut en promoure la prohibició de l’expressió “Regne de València”? Oi que no? Doncs ells, sí. 

[Imatge: www.facebook.com/PaisValenciaTestime]

  1. Hi estic totalment d’acord. La llàstima és que hi ha encara valencians que es deixen manipular amb debats demagògics. ¿Algun dia el país dels valencians serà un país normal, sense conflictes identatitaris?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!