Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

29 de novembre de 2022
1 comentari

[Vergonya Qatar] Per amor a una ciutat: motius filatèlics (i 3)

Concloem aquí la sèrie de tres apunts dedicats a motius filatèlics de Las Palmas amb tres segells que en diversos moments s’han dedicat als seus dos fills més il·lustres: Galdós i Kraus.

L’escriptor Benito Pérez Galdós va ser inclòs el 1971 en una sèrie dedicada a quatre personatges il·lustres (entre els quals, Amadeu Vives). Se’n reprodueix un primer pla, extret de la coneguda pintura de Sorolla que també serví per il·lustrar els bitllets de mil pessetes de la nostra joventut:

No ha estat fins mig segle després (el 10 de maig de 2022, exactament) que ha aparegut un segon segell dedicat al novel·lista i dramaturg. En aquesta ocasió es reprodueix una foto d’ell ja madur juntament amb la seva signatura i, de fons, un text hològraf seu amb correccions:

L’any 2000, uns mesos després de la seva mort, l’administració filatèlica espanyola dedicà un segell al gran tenor Alfredo Kraus, nascut al carrer Colón del barri de Vegueta i palmenc universal:

Las Palmas té un tercer personatge històric de primer ordre, però si no vaig errat mai ha aparegut en cap motiu filatèlic. Es tracta del doctor Juan Negrín, científic i sobretot president del Govern espanyol. És probable que la seva controvertida actuació durant la guerra del 36 tingui molt a veure amb aquesta mancança.

[Imatges: filateliatalavera.com, filateliasoledad.es, sellosfilatelicos.com]

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!