Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

14 d'octubre de 2015
0 comentaris

Companys

Pocs països com el nostre han tingut tants presidents represaliats políticament. Abans de ser-ho o durant el càrrec, uns quants han patit judicis, presó o fins i tot la mort per raons estríctament polítiques. Casualment, tots aquests presidents eren o són de formacions netament catalanistes. Bé, un “casualment” ben irònic.

Demà, un altre president visitarà unes dependències judicials per, de moment, declarar sobre el què va fer el 9-N i per què. I ho farà un tribunal que protesta vehementment perquè s’ha qüestionat la seva independencia, en un exercici de palles i bigues realment suggerent.

La declaració del president Mas coincidirà amb el 75è aniversari de l’assassinat d’un predecessor seu, Lluís Companys. Només se m’ha acut en aquest moment la frase del president del Tarròs quan va sortir de la presó el 1936: “Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer”. És que serà així, que ningú no ho dubti.

[Imatge: no em serà possible encendre una espelma de veritat aquesta nit en record del tràgic fet de fa 75 anys. Valgui una de digital. Foto: www.omnium.cat]  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!