Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 de juny de 2010
0 comentaris

28-J: Premis Ploma Daurada i Ploma de Plom 2010

Avui s’han lliurat els Premis Ploma Daurada i Ploma de Plom, que atorga cada any el col·lectiu de gais i lesbianes H2O, amb motiu del dia de l’alliberament gai, lesbià, transsexual i bisexual, és a dir, el 28 de juny. L’acte s’ha celebrat al pati de la Casa Rull de Reus, seu de l’IMAC, el magnífic edifici modernista que allotja la regidoria de cultura. Al seu balcó principal s’hi havia penjat prèviament, com cada any, la bandera de l’arc de Sant Martí.

Un nombrós públic omplia el pati. Entre els assistents, la regidora Empar Pont, senyora del lloc, i altres regidores. S’ha iniciat l’acte amb la lectura del manifest del dia de l’alliberament gai, que ha anat a càrrec de la Caterina Martí, de la junta de l’H2O.

El Premi Ploma Daurada ha recaigut, per renyida votació popular, en el Casal Despertaferro, de Reus, entitat que agrupa diverses associacions de l’espectre juvenil-activista més kanyer i que ja fa 20 anys que funciona, si no he entès malament. L’altre nominat era el Centre de Lectura de Reus. El Premi Ploma de Plom, que “distingeix” alguna conducta homòfoba, ha anat a parar a aquest canal televisiu cavernícola que respon al nom d’Intereconomía. Ningú no s’ha presentat a recollir el trofeu, que els serà enviat per correu ordinari al Madrid de les Espanyes.

A més, s’han atorgat dues mencions especials. Una era per Miguel Ángel López, el director de la ja desapareguda revista Zero, de temàtica gai, que no ha pogut assistir pels molts compromisos d’aquests dies al voltant del 28-J. L’altra menció ha estat per l’activista transsexual Marta Salvans, que sí ha vingut, ens ha adreçat un interessant discurs i ha recitat dos sentits poemes de la seva collita. La presència de Salvans no era gratuïta. Enguany, el leit motiv del dia de l’alliberament gai, lesbià, transsexual i bisexual era la tercera d’aquestes quatre realitats i no precisament la més coneguda i acceptada.

La part lúdica de la petita festa al pati de la Casa Rull ha anat a càrrec de (ho sento, no recordo el nom), que ha fet un divertit monòleg en torn a la seva afició d’una lesbiana al mousse, i de la Lídia Ruiz, que ha interpretat diverses peces de la seva primera maqueta.

Tal com s’ha comentat al moment de donar el veredicte dels premis, si haguéssim esperat una mica més es podria haver concedit la Ploma de Plom a l’inefable Josep Anton Duran Lleida, per les seves recents (i increïbles) declaracions homòfobes. Sí, aquelles de comprensió cap aquesta clínica que “cura” homosexuals. Sí, aquelles on diu que un heterosexual es pot convertir en homosexual. Però aquest home… de debò vol arribar a ministre?

[A la imatge, foto de grup dels guardonats i membres de la junta directiva d’H2O]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!